Orban wil hek om Griekenland

Een tijdje terug tekende ik dit kaartje :

 

01

Maar als Italië en Griekenland weigeren om zich te verdedigen tegen de mohammedaanse invasie moeten we die landen misschien maar opgeven. En de grens een stukje opschuiven.

01

Hongaarse premier wil hek op de Balkan

BOEDAPEST – De Europese Unie zou met behulp van hekwerken langs de noordgrens van Griekenland de toestroom van migranten vanuit Turkije moeten beperken. Dit zei de Hongaarse premier Viktor Orban vrijdag.

De Hongaarse premier zinspeelt op een extra barrière voor migranten die vanuit Turkije naar Europa komen, een hek van de Adriatische Zee tot de Zwarte Zee. Macedonië zou volgens hem meer steun moeten krijgen om de grensbewaking te verstevigen en Bulgarije moet helemaal binnen de Schengenzone komen te liggen.

Telegraaf >>

Schengen in gevaar

Orban doet zijn uitspraken een dag nadat vanuit de Europese Commissie beklemtoond werd dat Europa aan de uitgangspunten van Schengen vast moet houden – met een gebied van 26 landen waar reizen zonder paspoort mogelijk is. Voor landen als Zweden en Denemarken die grenscontroles hebben ingevoerd en daarmee Schengen ‘tijdelijk’ buiten werking hebben gesteld, toonden voorzitter Juncker en vicevoorzitter Timmermans wel enig ‘begrip’, maar niet veel meer dan dat. ‘We begrijpen Zweden zeker wel, want ze hebben al heel veel aan opvang gedaan.

Maar we willen hoe dan ook aan de uitgangspunten van Schengen vasthouden’, aldus de Luxemburger. Grenscontroles lossen het probleem niet op, beandrukte zijn collega Timmermans: ‘We hebben wel begrip voor de grote druk waar landen als Zweden en Denemarken onder staan, maar het weer invoeren van grenscontroles is nu eenmaal geen lange termijn-oplossing’.

Volkskrant >>

 

 

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Orban wil hek om Griekenland

  1. Junker en Timmermans maken deel uit van maffia Brussel, dus dit soort lieden moeten eerst buitenspel gezet worden. Dit soort lieden wil net als Merkel doelstellingen halen die de Europese burger al helemaal niet dienen. Eerste stap om Europa veilig te stellen is acuut de grenzen sluiten. Tweede stap is Merkel en Erdogan buitenspel zetten. Derde stap is bestrijding van Jihad die reeds binnen de grenzen zijn. Vierde stap is verdere schoonmaak.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: