De schijnheilige hypocriete huichelaars van de EU en de Poolse mediawet

De Polen hebben het gedaan. Die gaan iets doen aan hun eurofiele leugenmedia en dat zint de EU niet. Je moet en zal onze propaganda verkondigen anders geven we je slaag. Dan trekken we alle braaf angehauchte media in alle lidstaten uit de kast om vol op jullie los te gaan en laten de “Ein Reich – Ein Nazi – Ein islamisches Volk”-zombies Rutte, Timmermans, Juncker en het blèrende gebitsprobleem Verhofstadt op jullie los, terwijl Merkel ze aanwijzingen geeft.

Boetes, boetes, boetes, en uitsluiting, krijsen de naar Ostraum hunkerende veroveraars van Oekraïne uit volle borst – wat een zekere Oostenrijker ooit ook slecht bekwam – (zo die Godwin heeft u vast). Hongarije, dat zo eigenwijs was om een hek te plaatsen om de mohammedaanse moordenaars buiten te houden viel een zelfde behandeling ten deel. Scheldkanonnades, bedreigingen, sancties. De Tsjechische president die sprak van een islamitische georkestreerde invasie wacht hetzelfde lot.

De EU duldt geen tegenspraak en heeft helemaal niks met democratie van doen. Nadat ze zowel het Franse, als ons referendum door de shredder gehaald hadden (daarom is dat initiatief van #geenpeil ook zo naïef) lieten ze Ierland net zo vaak opnieuw stemmen tot de Ieren ja stemden, terwijl ze beetje bij beetje de geldkraan naar het eiland dichtdraaiden. De rest van de 27 landen mocht helemaal niet meer naar de stembus.

Onder die condities kun je je voorstellen dat onafhankelijke media ook niet gewenst zijn, en dat de dictator des te pissiger wordt als die die media eerst nog ferm onder controle had en ze nu verliest.

Het punt is natuurlijk dat er een EU-kritische partij de verkiezingen gewonnen heeft in Polen. En dan is het de EU eigen om vuil spel te gaan spelen. Na de staatsgrepen in Griekenland (Papandreou), Italië (Berlusconi vervangen door Monti), en twee maanden geleden Portugal, wordt de blik nu op Oost-Europa gericht. Die zijn tenslotte al tijden knap lastig omdat ze niet meewerken met de islamitische overname van Europa die de EU in gang heeft gezet.

De Volkskrant bericht:

Nieuwe Poolse mediawet ‘bedreigt vrijheid van media’

Door de goedkeuring van een omstreden mediawet door het parlement heeft de conservatieve Poolse regering zijn greep op de staatsmedia vergroot. EU-commissaris Frans Timmermans heeft gewaarschuwd dat ‘vrijheid en pluriformiteit van de media cruciaal zijn’ voor ‘het respect voor de gemeenschappelijke waarden’ waarop de Europese Unie is gebaseerd.

Eurocommissaris: Polen onder toezicht om nieuwe mediawet

De Duitse eurocommissarris Günther Oettinger wil dat Polen onder toezicht komt te staan. Aanleiding voor de maatregel is de omstreden nieuwe mediawet die Polen heeft aangenomen. Oettinger (Media) stelt in de krant Frankfurter Allgemeine dat Polen stemrecht in Brussel kan verliezen als het land zich niet voegt. Hij gaat dat volgende week voorstellen in de Europese Commissie.

Ik had een veel langer stuk geschreven, met een allemachtige hoop links om de hypocrisie van de EU aan te tonen. Echt, iets van vijf keer zo lang als dit. Niet om lang te zijn, maar om heel veel voorbeelden te geven. Zoveel, dat er zeg maar geen ontkennen meer aan is. Ik had het zelfs de hele week openstaan. Maar toen ik het wilde publiceren (gisternacht) kreeg ik dus vanaf hier een waanzinnige bruine achtergrond. Dat ligt aan iets wat ik via html ingevoegd heb, zoveel begrijp ik inmiddels wel na een paar jaar bloggen, maar ik blijf een halve digibeet en kon het niet herstellen. En dat gaat ook niet meer gebeuren. Als tikgeit vind ik mezelf nog geduldig, als beeldhauwer had het al lang in een hoek gelegen en had ik het beschouwd als materiaal om stukken van los te zagen en aan een volgend object te plakken (ik ben daar nog al rigoureus in). Verspilde moeite, verspilde tijd om door te fröbelen met iets dat toch niet wil. Maar het intro is bewaard gebleven. En waarom zou ik u dan niet een miniatuurtje doen toekomen, toch?

Ik wil er nog wel kort een paar dingen aan toevoegen en dan gooi ik het alsnog online in plaats van in de afvalbak.

De EU had ook commentaar op het Poolse grondwettelijke hof (hopelijk vergeeft u me dat ik nu geen zin meer heb om overal linkjes aan te plakken). Nou moet u weten dat de vorige Poolse regering, net voor hun vervaldatum, 5 nieuwe rechters benoemd had. En die blijven dan jaren zitten. Dat had maar één doel; de nieuwe democratisch verkozen regering dwarsbomen. Blijkbaar zijn benoemingen daar voor het hooggerechtshof/grondwettelijk hof net zo politiek als in de Verenigde Staten. Heeft u de EU daar al eens bezwaar tegen horen uiten? Heeft de EU Nederland als eens berispt dat Nederland helemaal geen grondwettelijk hof heeft?

Nee he? Daar gaat het de EU dus niet om. Maar ze hadden er wel een enorm probleem mee dat de nieuwe meerderheidsregering in Polen een streep zette door de benoemingen. En hier wordt dat in de pers gespind alsof de nieuwe Poolse regering anti-democratisch en EU is. Alsof die laatste ook maar iets met democratie uitstaande heeft.

Nu wordt er door alle media gebracht dat de Poolse regering de staatstelevisie onder curatele stelt. Staat onze staatsmedia dan niet onder curatele? Het is niet voor niks dat alternatieve media als paddestoelen uit de grond schieten. De officiële Duitse media verzwegen nota bene 5 dagen lang de massaverkrachtingen door de mohammedaanse invasiebendes van de EU. Want het is toch de EU die de grenzen heeft opengegooid en niemand anders? Het geeft geen pas naar Erdogan te wijzen en hem tegelijkertijd te belonen met miljarden van ons geld, terwijl iedereen weet dat hij het oude ottomaanse rijk wil herstellen, en het dus in zijn belang is om vluchtelingenISIS-moordenaars te sturen zoals de ottomanen  altijd deden.

Het is de EU, die via de staatsgreep van 1 juni 2005 ons bezet heeft, die ze binnenlaat.

Hoe onvoorstelbaar potsierlijk is het om met je vingertje te wijzen naar Polen, dat ooit de ottomaanse moordenaars en verkrachtersbendes Europa uitgeschopt heeft, en met boetes te dreigen, terwijl elke journalist daar in relatieve vrijheid zich kan uiten. En op hetzelfde moment 3 miljard aan de doorgedraaide barbaar Erdogan te geven, die niet alleen de meeste journalisten ter wereld opsluit, maar ze naar believen afknalt.

Hoe hypocriet durf je te huichelen als je de Polen bekritiseert, terwijl je zelf de afgelopen jaren 35 miljoen in de BBC gestoken hebt om maar een Brexit te voorkomen?

Er zijn geen woorden meer voor dit gajes.

Alleen nog geweld. En dat was niet mijn keuze.

 

 

Comments zijn gesloten.

14 Comments on De schijnheilige hypocriete huichelaars van de EU en de Poolse mediawet

 1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Dit is de keiharde waarheid, we zijn overgenomen door de grootste ongekozen dictatoriale staat ter wereld!

  Like

 2. Het was alleen het intro …

  Als beeldhouwer flikker ik het in de hoek. Als het er niet uit ziet, ziet het er niet uit tenslotte, en dat lijkt me de essentie van. Dat schrijven moet ik nog een beetje aan wennen.

  Like

 3. “En dat was niet mijn keuze.”

  maar de keuze is nu wel gemaakt. fuk you.

  Like

 4. VarAway // 11/01/2016 om 10:59 //

  Perfect stukkie Fubar, chapeau.
  Zeer verhelderend, ik moet met schaamte bekennen dat ik niet had meegekregen
  dat die vorige regerings club, op de valreep nog even vijf ( 5! ) nieuwe Opper Rechters
  had benoemd…. Het riekt haast naar amerikaanse toestanden!
  We zullen ” onze ” ongekozen EU dictators met argusogen volgen.

  Like

 5. Wat een slecht stuk! Zo zwart wit en totaal geschreven om alleen maar je gelijk te halen. Vol demagogie. Ik woon nu 17 jaar in Polen (ik ben Nederlander) . Natuurlijk kiest Polen zijn eigen weg en is er op een democratische manier gekozen voor deze regering. Deze regering gooit echter weer helemaal het roer om en zorgt voor veel onrust en dat is nu juist niet gewenst. Het land moet zich rustig door kunnen ontwikkelen zonden een regering die zich overal mee wil bemoeien en eigenlijk maar een richting goedkeurt: je ben het met ze eens zo niet dan ben je een vijand. Heel agresief. Ik denk dat er economische gevolgen zullen zijn doordat deze regering allerlei rare belastingen gaat doorvoeren. Zoals Orban in Hongarije.
  Niet goed allemaal. Zouden we in Nederland ook helemaal niet willen.
  Dit stuk is volgens mij duidelijk geschreven door iemand die de nuances niet ziet of niet wil zien. Wat is de wereld toch veel “leuker” en makkelijker om te begrijpen als je alles zwart en wit neerzet? Nee helaas mr. ..? oh het is een anoniem stukje? ja dat is wel heel flauw.
  Beste lezer. Niet alles geloven wat je wordt voorgeschoteld.
  Trouwens ik heb er al het vertrouwen in dat ook deze regering weer zal passeren. Hopelijk dat er dan niet weer een extreme partij komt die de boel weer helemaal alles anders gaat doen en dus ook net zoals nu gebeurt, weer zijn marionetten overal neerzet. Denk echter dat het volk dat niet zal accepteren.
  ..OP naar de volgende demonstratie: tegen de teleurgang van de Poolse democratie!
  Ilja van Veen

  Like

 6. G.Deckzeijl // 12/01/2016 om 07:30 //

  Ik heb dat verhaal van Nico van Eijk (11-1-2016, 04:58) eens doorgelezen.
  De man heeft kennelijk van een hoop dingen verstand maar niet van de NPO.
  Sedert jaar en dag strooit niet alleen politiek Den Haag de propaganda rond dat de NPO
  onafhankelijk zou zijn. Niet is minder waar gelet op de miljoenen euro’s die jaarlijks in
  dat arrogante Hilversum gepompt worden. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de
  exorbitante “aanwezigheidspremies” van figuren zoals M.v.Nieuwkerk, A.Hertsenberg
  en P.de Leeuw.
  Aan het eind van het stuk pleit Van Eijk er voor om van de NPO een zgn ZBO
  (zelfstandig bestuursorgaan) te maken.
  Mijn vraag luidt aldus: hoe geschift moet je zijn om iets dergelijks voor te stellen?
  Ons aller G.B.J.van Frikschoten had een jaar of vier geleden op een bierviltje uitgerekend
  hoeveel er bespaard zou kunnen worden als al die ZBO’s afgeschaft zouden worden:
  een kleine 30 miljard op jaarbasis..!!!
  Meer over de media op: http://tinyurl.com/jsjr49r

  Like

 7. G.Deckzeijl // 12/01/2016 om 07:32 //

  Foutje van 07:30
  Had uiteraard 12-1-2016, 04:58 moeten zijn

  Like

 8. Cale // 12/01/2016 om 09:08 //

  @Ilja van Veen; “Dit stuk is volgens mij duidelijk geschreven door iemand die de nuances niet ziet of niet wil zien”. Ik zie in jouw commentaar ook geen nuances en zeker geen feiten, behalve dat je zegt in Polen te wonen en daarmee insinuerend dat de lezer alles wat je schrijft voor feitelijk moet aannemen. Wellicht kun je je betoog wat toelichten? Lijkt me interessant.

  Like

 9. Brussel begint langzaam haarscheurtjes te vertonen. Europa zijn burgers moeten doorzetten en in opstand blijven komen, het is nu alles of niets.

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. De schijnheilige hypocriete huichelaars van de EU en de Poolse mediawet | Rechtsaf doorzee
 2. De schijnheilige hypocriete huichelaars van de EU en de Poolse mediawet | Kattukse Vrienden voor Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: