De bezetting van Europa levert Duitsland een fors begrotingsoverschot op

Fors hoger begrotingsoverschot Duitsland

BERLIJN (AFN) – Duitsland is afgelopen jaar uitgekomen op een begrotingsoverschot van 12,1 miljard euro. Dat meldde het Duitse ministerie van Financiën woensdag op grond van voorlopige cijfers. Het is het tweede jaar op rij waarin het grootste euroland meer geld binnenkreeg dan het uitgaf.

Het overschot is flink hoger dan verwacht. In november werd nog uitgegaan van een surplus van 5 miljard euro. De inkomsten van de Duitse federale overheid vielen evenwel 4,5 miljard euro hoger uit dan voorzien, terwijl de uitgaven 2,6 miljard euro lager waren dan gedacht.

Telegraaf >>

Comments zijn gesloten.

3 Comments on De bezetting van Europa levert Duitsland een fors begrotingsoverschot op

 1. Cale // 13/01/2016 om 23:36 //

  Ik geloof helemaal niets van dit verhaal. Begrotings overschot? De USA komt met eenzelfde verhaal. Onzin. Het gaat wereldwijd niet goed met de economie. Daarom bestaat het eenvoudig niet dat plotseling de US of Duitsland het geweldig doen. Die politici liegen en gebruiken cijfers die niet na te trekken zijn. Waarom is de olieprijs zo laag? Omdat er minder afname is. Waarom is er zoveel werkeloosheid? Omdat de economie niet goed is. Waarom gaat China zo slecht? Omdat de rest van de wereld geen cent te makken heeft en er dus minder gekocht wordt zodat Chinesen minder te produceren hebben. Ik ben geen econoom. Maar 1 + 1 = 2, en geen 3.

  Like

 2. Duitsland is een exportland dat nog wel industrie behouden heeft. De euro is enorm gedaald tegenover de dollar, wat goed is voor de duitse export. En omdat ze nog wel industrie behouden hebben en niet alles naar lage lonen landen hebben uitgeplaatst, ze zijn inmiddels zelf bijna een lage lonenland, tot voor kort hadden ze zelfs geen minimumloon, heeft die lage olieprijs een gunstig effect voor Duitsland. China gaat niet slecht, heeft ipv 10%, 7% groei. Al lijdt het geen twijfel dat de chinese bubbel op barsten staat, enorm veel vastgoed gebouwd met leningen, precies dat wat ook Ierland en Spanje genekt heeft, maar dan een veelvoud groter. China heeft zijn economie aangejaagd, om volksopstanden te voorkomen en heeft daardoor inmiddels 300% van zijn BNP geleend. In die zin gaat het slecht met China, maar die bubbel moet nog steeds barsten.

  Like

 3. Hebben ze soms contributie geïnd bij binnenkomst van de imigratiestroom?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: