Van de 1490 ‘minderjarige’ asielaanvragers waar in 2015 een botscan bij gebeurde, bleek 70% toch meerderjarig

Vorig jaar vroegen 35.476 mensen asiel aan in België. Ruim 8 procent van de asielaanvragen kwam van niet-begeleide minderjarigen. Vooral de laatste maanden is er een opvallende stijging in het aantal niet-begeleide minderjarige asielzoekers in ons land. Radio 1 stootte in dat verband op een opvallend cijfer: 70% van de 1490 ‘jongeren’ waarbij twijfel bestond over de leeftijd, bleek ouder dan gemeld.

Journalist Lode Roels verzamelde voor Radio 1 enkele cijfers bij het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen. En daar zitten enkele frappante cijfers tussen, met name over de niet-begeleide minderjarigen die vorig jaar asiel in ons land aanvroegen.

Vooral de laatste maanden van 2015 steeg het aantal aanvragen van niet-begeleide minderjarigen fors. In december kwam bijna 20 procent van de asielaanvragen van deze groep. Meer dan 9 op 10 van de niet-begeleide minderjarigen zijn jongens, daar waar de verhouding jongens/meisjes de vorige jaren eerder 70/30 was. Maar wat vooral in het oog springt, is het aantal ‘minderjarigen’ dat na onderzoek toch ouder blijkt dan eerst gemeld.

HLN >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Van de 1490 ‘minderjarige’ asielaanvragers waar in 2015 een botscan bij gebeurde, bleek 70% toch meerderjarig

  1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
    De grote bedriegers-truc! Die hoeven dus zogenaamd nog niet te werken voor hun (studie)uitkering! En hoeveel procent heeft geen ENKEL recht op een uitkering omdat hij geen vluchteling is maar een gelukzoeker?

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Van de 1490 ‘minderjarige’ asielaanvragers waar in 2015 een botscan bij gebeurde, bleek 70% toch meerderjarig | Kattukse Vrienden voor Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: