Van de 1490 ‘minderjarige’ asielaanvragers waar in 2015 een botscan bij gebeurde, bleek 70% toch meerderjarig

Vorig jaar vroegen 35.476 mensen asiel aan in België. Ruim 8 procent van de asielaanvragen kwam van niet-begeleide minderjarigen. Vooral de laatste maanden is er een opvallende stijging in het aantal niet-begeleide minderjarige asielzoekers in ons land. Radio 1 stootte in dat verband op een opvallend cijfer: 70% van de 1490 ‘jongeren’ waarbij twijfel bestond over de leeftijd, bleek ouder dan gemeld.

Journalist Lode Roels verzamelde voor Radio 1 enkele cijfers bij het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen. En daar zitten enkele frappante cijfers tussen, met name over de niet-begeleide minderjarigen die vorig jaar asiel in ons land aanvroegen.

Vooral de laatste maanden van 2015 steeg het aantal aanvragen van niet-begeleide minderjarigen fors. In december kwam bijna 20 procent van de asielaanvragen van deze groep. Meer dan 9 op 10 van de niet-begeleide minderjarigen zijn jongens, daar waar de verhouding jongens/meisjes de vorige jaren eerder 70/30 was. Maar wat vooral in het oog springt, is het aantal ‘minderjarigen’ dat na onderzoek toch ouder blijkt dan eerst gemeld.

HLN >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Van de 1490 ‘minderjarige’ asielaanvragers waar in 2015 een botscan bij gebeurde, bleek 70% toch meerderjarig

  1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
    De grote bedriegers-truc! Die hoeven dus zogenaamd nog niet te werken voor hun (studie)uitkering! En hoeveel procent heeft geen ENKEL recht op een uitkering omdat hij geen vluchteling is maar een gelukzoeker?

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Van de 1490 ‘minderjarige’ asielaanvragers waar in 2015 een botscan bij gebeurde, bleek 70% toch meerderjarig | Kattukse Vrienden voor Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: