‘De vraag is niet of ‘wir das schaffen’, wel wie de rekening betaalt’

Nou lijkt het me ook belangrijk om vast te stellen dat we het absoluut niet gaan “Schaffen”, maar de kosten lopen ook uit de klauwen.

‘Ongecontroleerde immigratie is wellicht goed voor de immigranten, maar waarschijnlijk niet voor de zittende bevolking en zelfs nadelig voor het kwetsbaarste deel daarvan’, schrijft Jean-Marie Dedecker.

De kosten van migratie achterhalen is moeilijker dan de cijfercombinatie bemachtigen voor de brandkoffer met de goudvoorraad van de Nationale Bank. Het kostenbewustzijn van politici is zo al zeer laag, en onderzoek wordt door de politiek correcte vergoelijkingslobby verguisd en weggemoffeld onder een collectief deken van multiculturele verdraagzaamheid.

In Nederland werd er een decennium geleden wel al schuchter onderzoek verricht. Volgens een studie van het Nederlandse Centraal Planbureau (CPB) kostte een gemiddelde niet-westerse immigrant die op zijn 25e Nederland binnenkwam, gedurende de rest van zijn leven ruwweg al 3.400 euro per verblijfsjaar, als gevolg van een geringere bijdrage in belastingen en premies dan gemiddeld, en een bovengemiddeld gebruik van sociale voorzieningen. Dit sloeg enkel op de “verzorgingsstaatkosten” zoals uitkeringen, pensioenen, ziekenzorg, enz…. Deze bedroegen per jaar 6,1 miljard euro voor niet-westerse allochtonen. Daarbovenop kwamen ook nog de “departementale kosten”.

Deze werden berekend met de miljoenennota (de begroting) van 2009. Zo werd er bijvoorbeeld 1,5 miljard euro op het budget van justitie (5,7 miljard euro) aangerekend voor niet-westerse allochtonen en 0,5 miljard voor Jeugd en Gezin. Alles bij elkaar kwam men op een jaarlijkse kostprijs van 6,6 miljard euro of 3.700 euro per persoon.

Kleurrijker maar minder groen

De optelsom van de “verzorgingsstaatkosten” en de “departementale kosten” leverde een jaarlijkse kostprijs op van 12,7 miljard euro voor de niet-westerse immigratie. Dit was 2,2% van het Nederlands nationaal inkomen en 5% van wat de overheid in 2009 uitgaf. Zo berekende men dat de niet-westerse immigratie al 216,4 miljard euro had gekost aan de Nederlandse samenleving.

Knack >>

Wandelen we gelijk maar even door naar een stukje van eerder deze week op TPO:

De vluchtelingen werden met hun bagage in bussen gestopt, de verhuiswagens kwamen voorrijden, bedden werden afgebroken, dekens ingepakt, de keuken ontmanteld en ingepakt, de dranghekken opgestapeld. Waarna de boel kon worden schoongemaakt en de gemeente de financiële balans kon opmaken. Die lazen de bewoners natuurlijk niet in de huis-aan-huis verspreide glansfolder. Die stond (“enkele lezers waren daar benieuwd naar”) in het nieuwjaarsnummer van weekblad Wijdemeren. De totaalrekening voor de crisisopvang in Kortenhoef bedroeg 113.792 euro. Oftewel 1.137, 92 per asielzoeker, dik honderd euro per dag. 12.225 euro werd uitgegeven aan dekens en bedden, 28.243 euro aan catering, de communicatieadviseur kreeg 7.875 euro en de hoofdprijs ging naar de beveiliging: 30.908 euro oftewel 100 manuren beveiliging per dag (uitgaande van 30 euro per uur).

Ik ging er eerlijk gezegd vanuit dat Kortenhoef de rekening zo hoog had opgeschroefd omdat een gemeente, via het COA, het Centraal Opvang orgaan Asielzoekers, voor crisisopvang 100 euro per vluchteling per dag krijgt uitbetaald. Waarom zou je het dan voor minder doen, nietwaar? Maar Kortenhoef blijkt zelfs redelijk zuinig te hebben gewerkt.

Zo’n 700 euro per vluchteling

In Breda werd in september 2015 het “Racketcentrum” vier dagen gebruikt voor de opvang van 196 vluchtelingen. Kosten: 142.000 euro. Oftewel zo’n 700 euro per vluchteling, dik 170 euro per dag. 23.000 euro ging op aan bedden (worden die soms weggegooid?) 34.000 euro was voor de catering, de tolken kregen 10.000 euro (80 manuur tolken per dag), de sporthal zelf vroeg 25.000 euro en de bewaking 24.000 euro (200 manuren per dag, het dubbele van Kortenhoef).

Volgens B&W van Voorschoten (123 vluchtelingen, 6 dagen in De Vliethorst) is de “crisisopvang van vluchtelingen binnen de vergoeding van het rijk niet haalbaar.” Totale kosten in Voorschoten: 121.000 euro, 140 euro per vluchteling per dag. Ook hier werden de bedden kennelijk na gebruik weggegooid (ruim 16.000 euro), vroeg de cateraar 35.000 euro, werd er voor beveiliging 17.500 euro in rekening gebracht en 52.000 euro (!) voor tolken, “verkeersregelaars” en medische zorg (complete operaties wellicht?)

Gouden zaken!

In Vlijmen, in Best, in Nuenen, Achtkarspelen of in Gemert; overal waar gemeentes de afgelopen maanden crisisopvang boden, lukt het kennelijk niet om dat voor een bedrag van 100 euro per persoon per dag te doen. Het belachelijke 72-uur circus (door heel Nederland worden sporthallen omgebouwd tot noodopvang om na een paar dagen weer te worden afgebroken) is daar natuurlijk de grootste oorzaak van. De firma AVEK, die “bedden voor asielzoekers” levert en een exclusief contract met het COA heeft, wordt er zogezegd slapend rijk van. Maar ook busbedrijf Munickhof dat de vluchtelingen van sporthal naar sporthal sleept doet gouden zaken. Cateraar Sodexo uit Capelle sjeest van sporthal naar sporthal keukens, borden en messen en kant en klaar maaltijden.

‘Nagenoeg elke asielzoeker moet een eigen bodyguard hebben gehad’

En hoezo vrijwilligers? Daar heeft het COA helemaal geen zin in! Uitzendbureau Start People levert “casemanagers” of “programmabegeleiders”, wel zo makkelijk. Beveiligingsfirma Trigion, eveneens in het bezit van een exclusief contract met COA is de grootste spekkoper. Omdat de politiek als de dood is voor boze burgers, kan de beveiliger de hoofdprijs vragen. Neem de gemeente Woudrichem. Daar werd in oktober een voormalig bankkantoor zes dagen gebruikt voor de opvang van 32 asielzoekers. Kosten: 85.000 euro, oftewel 450 euro per persoon per dag. Van het totale bedrag ging 60.000 op aan beveiliging. Nagenoeg elk asielzoeker moet een eigen bodyguard hebben gehad.

Comments zijn gesloten.

1 Comment on ‘De vraag is niet of ‘wir das schaffen’, wel wie de rekening betaalt’

  1. Het antwoord kunnen we snel beantwoorden, alles gaat over de ruggen van de burgers. zie voorstel brandstofprijs verhoging.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: