‘Duitse politici zwegen bewust over Noord-Afrikaanse bendes’

foto Keulen

door Tom Reijner 17 jan 2016

Lokale politici in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen waren al in oktober 2014 op de hoogte dat groepen Noord-Afrikanen in asielzoekerscentra misdaden op hun geweten hadden. Maar om ‘de onrust bij de bevolking niet aan te wakkeren’ zijn zij met deze informatie niet in de openbaarheid getreden

Bestuurders waren namelijk bang dat de bevolking hierdoor wel eens heel anders over asielopvang zou kunnen gaan denken, blijkt uit notulen van een bijeenkomst met vooraanstaande politici, schrijft Die Welt zondag.

Excessief drankgebruik

Kortom: de ‘angst’ voor vluchtelingen zou alleen maar toenemen, en bepaalde partijen zouden van de mogelijke onrust kunnen profiteren.  ‘We kunnen alleen maar tevreden zijn met de huidige “verstandige” berichtgeving in de media over de aantallen vluchtelingen,’ zei de liberale politicus Joachim Stamp volgens de Duitse krant.

Elsevier >>

Verwant artikel in Die Welt:

Kriminelle Nordafrikaner, ein lang gehütetes Staatsgeheimnis

Sie stehlen, trinken, belästigen Frauen. Aus Angst, Ausländerfeindlichkeit zu schüren, schwiegen Polizei und Politiker jahrelang über das Problem mit gewalttätigen Migranten aus Nordafrika. Bis jetzt.

Die Welt >>

’Duitse omroep moest positief zijn over vluchtelingen’

MAASTRICHT – De Duitse omroep WDR moest positief berichten over vluchtelingen.

Dat vertelt WDR-journaliste Claudia Zimmermann tegen de Limburgse omroep L1. Commissies die het programmabeleid bij de omroep bepalen zouden journalisten de opdracht hebben gegeven het beleid van de regering Merkel te ondersteunen.

Zimmermann vindt dat niet vreemd. “We zijn een publieke omroep, we worden betaald met belastinggeld en dat betekent dat wij het geluid van de regering vertolken en niet dat van de oppositie,” zegt ze.

Telegraaf >>

Comments zijn gesloten.

2 Comments on ‘Duitse politici zwegen bewust over Noord-Afrikaanse bendes’

 1. G.Deckzeijl // 17/01/2016 om 22:20 //

  Zimmermann vindt dat niet vreemd. “We zijn een publieke omroep, we worden betaald met belastinggeld en dat betekent dat wij het geluid van de regering vertolken en niet dat van de oppositie,” zegt ze.
  Godverdomme….
  Wat klinkt me dat bekend in de oren.
  Hoe zou dat mens gereageerd hebben als ze zelf te grazen was genomen?

  Like

 2. Het hele verdomde systeem staat onder invloed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: