Jihad in Burkina Faso

In de hoofdstad Ouagadougou. Dat was misschien wel de vreemdste naam waar ik ooit post naar verstuurd heb. Ik was ooit twee maanden te werk gesteld op het postverdeelcentrum naast Amsterdam CS. Daar kon je toen nog onmiddellijk werk krijgen als je eens je huur niet kon betalen, zoals mij overkwam toen een opdrachtgever me niet betaalde voor een project waar ik 3 maanden aan had gewerkt. De post deed er iets van 3 weken over werd me verteld. Mijn accountgenoot bij een of ander online spelletje won er nog eens een etappe in de ronde van Burkina Faso als renner bij de beloftes. En nu dus jihad. Jihad zo als over de hele wereld. Gelukkig maar dat het

01

Want, hee, anders zouden we die religie van de vrede die zich vermomt als een doodscult eens aan moeten pakken. Wat niet zo heel moeilijk is, kwestie van ze totaalboycotten en het stort vanzelf onder hun eigen destructieve drang wel in. islam kan slechts overleven zolang wij het voeren, zo lang wij het iets geven om op te parasiteren.

27 doden bij gijzeling in hotel Burkina Faso

Zeker 27 mensen zijn gedood bij een gijzeling in een hotel in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. 150 gijzelaars werden bevrijd, 33 van hen zijn gewond geraakt. Dat heeft de Franse ambassadeur in het West-Afrikaanse land gemeld via Twitter.

Minister Bert Koenders van buitenlandse zaken noemt de gijzeling een flinke tegenslag, nadat de presidentsverkiezingen eind vorig jaar rustig waren verlopen. “Het land had juist een paar belangrijke stappen gemaakt op het pad van democratie en stabiliteit.”

Het land kan op steun van Nederland blijven rekenen, aldus de bewindsman. “Na de staatsgreep in september 2015 heeft het volk van Burkina Faso grote offers gebracht om een terugkeer naar vrede en democratie af te dwingen. Daar heb ik groot respect voor.”

Trouw >>

Al-Qaeda eist gijzeling Burkina Faso op

OUAGADOUGOU – Al-Qaeda in de Islamitsche Maghreb heeft de aanslag op het Splendid Hotel en de daarop volgende gijzeling opgeëist. De directeur van het grootste ziekenhuis in de hoofdstad van Burkino Faso zegt dat er twintig doden zijn gevallen.

De Noord-Afrikaanse tak van Al-Qaeda zegt te hebben samengewerkt met Al-Mourabitoun, de terreurgroep van de beruchte Mokhtar bel-Mokhtar. De terreurgroep meldt dat de aanval bedoeld was ’om de Profeet te wreken voor Frankrijk en het ongelovige Westen’.

Telegraaf >>

Zero Hedge meldt wel iets over de achtergrond in tegenstelling tot onze, kuch, kwaliteitskranten:

23 Dead After Al-Qaeda Storms West African Hotel: “It Was Like A Scene From A Movie”

Back in September, we brought you “Meanwhile, In Burkina Faso: Images From A West African Military Coup.”

In it, we documented renewed turmoil in the landlocked country which is Africa’s fourth-largest gold producer.

One hostage said the attackers were targeting “white people.”

The operation was reportedly held up by a series of booby traps. “What’s making our job more difficult is that they’ve rigged the access to the upper floors,” a Burkinabe officer, said on Saturday. Here’s an account from The Telegraph:

Gunfire ramped up early on Saturday morning as gendarme and military forces fought to take back the building which had been blackened by a fire during the assault.

 

The security forces took control of the Splendid Hotel and were searching nearby hotels to be sure no other extremists were hiding. The search

continued even after security forces found and killed a fourth extremist at the Hotel Yibi, the president said.

 

Cars and motorbikes were burned, and overturned chairs and shards of glass lay scattered near the hotel. Onlookers were kept far away from the fighting that continued into daylight.

 

The harrowing attack was launched by the same extremists behind a similar siege at an upscale hotel in Bamako, Mali in November that left 20 dead.

 

Dozens of French forces arrived overnight from neighbouring Mali to aid in the rescue. One U.S. military member was embedded with French forces at the scene, and the United States was working to help provide France with surveillance and reconnaissance help, according to a U.S. senior defence official.

“French special forces helped Burkina Faso’s army in the operation,” Bloomberg adds, noting that “among the victims were people from 18 countries.” The militant death toll is now up to four. “Four of the militants, including two women, are dead.” You’re reminded that Al-Qaeda in the Islamic Maghreb is led by a one-eyed former Algerian soldier named Mokhtar Belmokhtar.

Zero Hedge >>

 

http://player.ooyala.com/iframe.js#pbid=ZTIxYmJjZDM2NWYzZDViZGRiOWJjYzc5&ec=dybzk4MDE6tMWC2qohqDYhxPrYdqONOm

 

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: