Fransen ontruimen delen van vluchtelingenkamp ‘The Jungle’ in Calais

De Franse autoriteiten zijn begonnen met de afbraak van een deel van het vluchtelingenkamp ‘The Jungle’. Sinds maanden verblijven daar naar schatting 6000 vluchtelingen in de hoop via Calais de oversteek naar Groot-Brittannië te kunnen maken. Met kranen en bulldozers worden tenten en shelters geruimd. Bedoeling is dat een deel van de vluchtelingen verhuist naar het containerdorp in het kamp, dat tijdelijke opvang biedt aan 1800 vluchtelingen. De ontruiming verloopt rustig, zo meldt BFMTV. Het voorbije weekend werden er nog twee kranen en twee containers in brand gestoken.

De kranen en bulldozers werden vanochtend vergezeld van teams van de oproerpolitie, die ervoor moesten zorgen dat alle vluchtelingen op tijd geëvacueerd werden. Naargelang de bronnen moeten tussen 500 en 1200 personen de zones verlaten die nu worden geruimd.

HLN >>

01

Demolition of The Jungle finally begins: Bulldozers move in to tear down Calais’ notorious tent city despite protests from migrants

 • French authorities bringing in bulldozers to clear a third of the notorious Jungle camp in Calais
 • Refugees and migrants living in the camp have spent the past week clearing up their belongings
 • Desperate migrants were seen trying to carry their wood shacks to safety and loading them on to waiting trucks 
 • Rumours swirled bulldozers were going to turn up in middle of the night and demolish the makeshift camp
 • Many were initially hesitant to leave the camp and say they are worried how they will be treated when they leave

.

.

.

Comments zijn gesloten.

3 Comments on Fransen ontruimen delen van vluchtelingenkamp ‘The Jungle’ in Calais

 1. Cale // 18/01/2016 om 20:52 //

  Waarom, waarom worden die gasten niet gewoon terug naar Afrika gestuurd? Dat hoef je maar een of misschien twee keer te doen en de rest zal (voorlopig) weg blijven. De Fransen hebben een goed militair aparaat. Gebruik het toch. Gewoon dumpen op de kust van West Sahara. De Franse marine heeft landingsvaartuigen genoeg. Pakketje brood, flesje water en audoe, ik bedoel adieu!

  Like

 2. B.Hofste. // 18/01/2016 om 22:41 //

  volkomen gelijk!

  Like

 3. b. gast // 22/01/2016 om 23:28 //

  Hier zie je duidelijk dat asielzoekers alleen bepalen welk land hen op moet nemen. Krijgen ze niet hun zin dan worden ze agressief. Ze kunnen fatsoenlijk wonen in de containers, maar ze willen geen vingerafdrukken of registratie. Het zal en moet gaan zoals zij het willen. Dit zijn geen echte vluchtelingen, dit zijn gelukszoekers, die geen enkel fatsoen of respect hebben voor de bewoners van Europa. Ik heb geen medelijden met deze mensen. Echte vluchtelingen, zeker! Dit soort volk, nooit!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: