Griekenland beschuldigt Turkije smokkelaars te helpen

De Griekse president Prokopis Pavlopoulos heeft Turkije er maandag van beschuldigd te weinig te doen aan het beperken van het aantal migranten dat naar Griekenland komt. De Turkse havenautoriteiten helpen volgens hem zelfs de smokkelaars van vluchtelingen.

Turkije heeft eind vorig jaar een akkoord gesloten met de Europese Unie om in ruil voor financiële steun meer vluchtelingen binnen de grenzen te houden.

In een interview met de Duitse krant Süddeutsche Zeitung uitte de Griekse president echter zijn twijfel over de Turkse inzet. ‘Ik vrees dat de Turkse smokkelaars van vluchtelingen steun krijgen van de autoriteiten’, aldus Pavlopoulos.

Volkskrant >>

Griekse president beschuldigt Turkije van helpen vluchtelingensmokkelaars

De havenautoriteiten in Turkije doen volgens de president net of ze niets in de gaten hebben. Hij benadrukte dat Griekenland kan bewijzen dat de autoriteiten de smokkelaars een helpende hand toesteken.

Zaman Vandaag >>

Comments zijn gesloten.

2 Comments on Griekenland beschuldigt Turkije smokkelaars te helpen

  1. He jongens wel bij de les blijven, de maffia Turken zullen hun miljoenenhandel niet zomaar opgeven, dat kan alleen maar als de heer Putin heel hard ingrijpt en daar meteen een aantal bekende elimineerd. Duidelijker kan ik niet zijn. Zolang dat maffiagebeuren daar gehandhaaft blijft zal er niets veranderen. En bij Brussel moet je al helemaal niet zijn. Dus maar een oplossing.

    Like

  2. gehandhaafd

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: