3 op 4 asielzoekers is man

Opmerkelijk: 3 op de 4 vluchtelingen die vorig jaar in ons land asiel hebben ­aangevraagd, zijn mannen. Voor de niet-begeleide minderjarigen is dat zelfs 93%. “Op lange termijn kan dat voor maatschappelijke problemen zorgen”.

76% van de 35.476 mensen die in 2015 asiel aanvroegen in ons land, is een man. Voor Irak en ­Afghanistan is dat onevenwicht nog groter: 84% van de Irakese asielzoekers is een man, bij de ­Afghaanse asielzoekers klimt het aandeel zelfs tot 90%.

Die scheve verhouding zie je ook bij de niet-begeleide minderjarigen (93%). Het aantal alleenstaande mannen (12.252) is bovendien fors hoger dan het aantal alleenstaande vrouwen (1.563), bewijzen statistieken van Fedasil. 13.154 personen staan te boek als ­’familie’. “Maar dat wil niet per se zeggen dat ze met hun man of vrouw hierheen kwamen. Het kan evengoed om een alleenstaande vader of moeder met kinderen gaan”, aldus Fedasil.

HLN >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on 3 op 4 asielzoekers is man

  1. Geen comment op Fedasil.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: