Stichting die asielzoekers helpt en jihadisme verheerlijkt verontrust Nederland

Nederland is op zijn hoede voor stichting Al-Ighaatha, die humanitaire hulp biedt aan vluchtelingen in opvangcentra. Op de Facebook- en YouTubeaccount van de organisatie staan immers verheerlijkingen van het jihadisme. Dat schrijft de Nederlandse krant NRC. De stichting zou ook vluchtelingen in het Brusselse Maximiliaanpark bezocht hebben.

Maar op haar Facebookpagina deelde Al-Ighaatha onlangs een video, waarin het martelaarschap verheerlijkt wordt. Nadat NRC de stichting confronteerde met de video, werden alle verwijzingen naar het jihadisme verwijderd van de sociale kanalen van de stichting.

Bovendien zou de stichting financiële steun verlenen aan veroordeelde jihadisten in de gevangenis. Onder hen is Mohammed B., de man die regisseur Theo Van Gogh vermoordde. Al-Ighaatha zou ook morele steun bieden door brieven te schrijven naar verschillende jihadisten in de gevangenis.

HLN >>

‘Stichting die hulp biedt in azc’s sympathiseert met jihadisten’

De stichting ziet het als een ‘islamitische plicht’ om moslims te ondersteunen. Al-Ighaatha is Arabisch voor ‘de redding’.

Al-Ighaatha zet sociale media in om mensen te werven voor de stichting, maar verspreidde daarop ook een video waarin het martelaarschap wordt verheerlijkt. Ook hebben zichjihadsympathisanten bij de stichting gevestigd. De teruggekeerde Syriëganger Jordi de J. en andere jihadsympathisanten zijn actief betrokken bij Al-Ighaatha.

De politie gaat een strafrechtelijk onderzoek starten en ook in de Tweede Kamer wordt met lede ogen gekeken naar de activiteiten. Een meerderheid wil dat de stichting niet meer in asielzoekerscentra mag komen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers is minder bezorgd. ‘Zieltjes winnen mag, zolang de vluchtelingen dit niet als ongewenst ervaren’.

Elsevier >>

01

Stelletje jihadfaciliteerders dat COA, een terroristenkweekvijver. Tijd om die anti-Nederlandse club op te doeken en de bestuurders en personeelsleden en andere betrokkenen hoofdelijk financieel aansprakelijk te stellen voor de veroorzaakte schade.

Interview vandaag op NPO-1 met een woordvoerder van Al-Ighaatha van  http://content1a.omroep.nl/urishieldv2/l27m3018b0b72212c89100569e9b82000000.2b445a9b704c9d6bb2eac71e16b7853d/audiologging/r1/2016/01/19/1830_1900_dit_is_de_dag_20160119.mp3

En zo gaat onze overheid om met dit soort jihadisten. Een journalist had wat vragen aan gemeente en politie over deze stichting. Gemeente en politie wisten van niks, en sturen dan maar een wijkagentje langs, die waarschijnlijk ook niks van islam weet. Oogjes dicht en snaveltjes toe.

politie

 

01

01

Comments zijn gesloten.

2 Comments on Stichting die asielzoekers helpt en jihadisme verheerlijkt verontrust Nederland

 1. G.Deckzeijl // 19/01/2016 om 23:48 //

  Voor de goede orde, verdomde allahschreeuwers: die takke-god van jullie
  betaat enkel in jullie geschifte, vrouwenhatende brein.!!!
  Duvel op, nu het nog kan.

  Like

 2. Bom erop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: