Miljoen Nederlanders in armoede. Kabinet maakt 4 miljoen over naar Al-Qaeda

Miljoen huishoudens komen lastig rond

Ruim een miljoen huishoudens komen moeilijk rond. Zij stellen de aankoop van kleding uit, blijven op versleten meubels zitten en verwarmen hun huis nauwelijks meer.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Telegraaf >>

Kabinet trekt 4 miljoen uit tegen hongersnood Syrië

Het kabinet trekt 4 miljoen euro uit om een dreigende hongersnood in Syrië te bestrijden. Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) maakte dat woensdag bekend.

Eerder deze maand werd de noodklok nog geluid voor onder meer het bergdorp Madaya. Daar zijn volgens de VN de afgelopen weken enkele tientallen mensen door honger gestorven. Pas na zware druk van de internationale gemeenschap werd hulp toegelaten tot het dorp.

AD >>

Madaya is in handen van Jabhat an-Nusra (al-Qaeda) en Ahrar ash-Sham en die verhinderen de voedselhulp.

Wie blokkeert wat?


Om een antwoord op bovengestelde vraag te geven is het nodig om Madaya vanuit de huidige militair-politieke context te benaderen. Zoals eerder gezegd, Madaya wordt gecontroleerd door Jabhat an-Nusra en Ahrar ash-Sham. Met andere woorden, twee terroristische groeperingen die overal in Syrië chaos en verwoesting met zich hebben meegebracht.

De al-Qaida gelieerde doodseskaders hebben zich o.a. schuldig gemaakt aan: het onthoofden van burgers; minderheden levend verbranden in ovens; vrouwen executeren vanwege beschuldigingen van overspel; burgers als menselijk schild te gebruiken.

Het wijst erop dat ook het onthouden van vitale hulpgoederen ook op de rekening van Jabhat an-Nusra en Ahrar ash-Sham bijgeschreven kan worden. In deze video (geüpload op 6 januari 2016) is te zien hoe burgers zich uitspreken tegen de blokkade van voedsel tegen de aanwezige militanten. ‘Heb jij niet honger? Wij hebben honger!’ is één van de demonstranten horen te zeggen. Dit geeft aan dat de bewoners van Madaya het gevoel hebben dat er voedsel en hulp is en deze aan hen onthouden wordt.

Wij Blijven Hier >>

Madaya en de NOS – daar gaan we weer!

Afgelopen vrijdag schreef ik al over Madaya, en voorspelde toen dat er weer een huilverhaal op stapel werd gezet. De NOS bediende me op mijn wenken, en prompt ging het weekend vooral over die zielige slachtoffers in Madaya, waarbij ik dus vooraf al kanttekeningen had gezet. In de reacties kwam gisteren ook nog deze link, naar een stuk op WijBlijvenHier.nl (!!!), waarin uitgebreid en goed gedocumenteerd wordt uitgelegd dat het nog iets anders zit maar dat niettegenstaande dat, er nog veel minder reden is voor bezorgdheid en gejank dan ik al dacht.

De kwestie is dat er al eerder probleemloos hulpkonvooien naar Madaya zijn gegaan, en dat het laatste konvooi vermoedelijk door de strijders van Al-Nusra is geconfisqeerd en aan de bevolking is onthouden. Wie aarzelt: ga het lezen en volg de links.

Veren of Lood >>

 

Comments zijn gesloten.

2 Comments on Miljoen Nederlanders in armoede. Kabinet maakt 4 miljoen over naar Al-Qaeda

  1. Weten we het nou nog niet? Komt het nog steeds niet door de trage hersencellen? De burger is totaal niet belangrijk. Het plan, voor de leken die hier pas komen peepen, * Het Projekt* van de geheime Broedergenootschap in Turkije, is belangrijk, en dit is onderdeel van een nog groter plan. Probeer dit nu eens te begrijpen naïeve lezer!!!

    Like

  2. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
    Wat een smerige volksverraders!

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Miljoen Nederlanders in armoede. Kabinet maakt 4 miljoen over naar Al-Qaeda | Kattukse Vrienden voor Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: