Libische olievelden branden na aanval IS-militanten

foto twitter

Olievelden in Libië staan in brand na een nieuwe, mislukte aanval van jihadisten van Islamitische Staat (IS) om de lucratieve energie-installaties te veroveren. Dat melddende nationale oliemaatschappij van Libië (NOC) en het officiële agentschap Lana.

De gevechten vinden plaats in de regio van Ras Lanouf, een enorm olieveld zowat 650 kilometer ten oosten van de hoofdstad Tripoli. In een communiqué meldt de NOC dat de toestand “op milieuvlak rampzalig” is.

De Morgen >>

Hey Groen Links, ga eens klagen, jullie mohammedaanse vriendjes verzieken het milieu.

01

Volgens de Libische autoriteiten zijn twee installaties van Harouge Oil Operations in brand gestoken. Eerder deze maand vatte een olietank in de haven van Benghazi vlam bij gevechten tussen IS-militanten en het Libische leger.

In een video geplaatst op het Telegram-kanaal van IS heeft de terreurbeweging aangekondigd nog zeker vijf andere oliehavens aan te zullen vallen. Es Sider, de andere grote oliehaven naast Ras lanuf, behoort tot de doelwitten. De haven is recent al meerdere keren door IS aangevallen.

Volkskrant >>

01

 

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Libische olievelden branden na aanval IS-militanten

  1. Heer Putin uw frontlinies snel uitbreiden, nu kan het nog, is hard nodig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: