In het hart van de IS Hunting Club: “We hebben al een paar duizend IS-strijders gedood”

In de oorlog tegen IS in Irak zijn de Koerden de grondtroepen van de internationale coalitie. Hun elitetroepen zijn strijders die behoren tot de Counter Terrorism Group, een gevechtseenheid van een paar honderd mannen. Zij gaan als eersten het gevecht aan met de IS-strijders. Een reportageploeg van Nieuwsuur, een actualiteitenprogramma dat te zien is op de Nederlandse Publieke Omroep, kreeg uitzonderlijk toegang tot hun basis bij Suleimaniya en mocht mee tijdens een gevechtsoperatie in de buurt van Kirkoek.

“Wij zijn de IS Hunting Club. Als wij het gevecht aangaan, willen we winnen”, klinkt het uit de mond van commandant Polat Talabani. “Wij zijn de jagers en onze tegenstander is de prooi. Daarom zijn we trots op dit embleem.”

“Ik vind het normaal, want ik vecht voor mijn land”, vult een strijder aan. “En voor mijn land sterven is normaal, dat vind ik niet erg. Ik sterf zodat de jongere generatie rust heeft en mijn land beschermd is. Als mijn collega’s en ik ons niet opofferen, dan verzeker ik u dat onze families nooit rust zullen hebben en in angst zullen blijven leven.”

HLN >>

Comments zijn gesloten.

2 Comments on In het hart van de IS Hunting Club: “We hebben al een paar duizend IS-strijders gedood”

  1. jungleelephant // 23/01/2016 om 00:34 //

    Petje af!

    Like

  2. Een goeie club dus, ik wacht verdere berichtgeving af.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: