Gaat de EU de Griekse grens sluiten?

 

Het lijkt me grootspraak, bluf en een dreigement. En volkomen in tegenspraak met de intenties die de EU tot nu toe heeft laten zien. Het is de EU organisatie Frontex die eigenhandig ‘vluchtelingen’ oppikt en naar Europa brengt in plaats van ze op de kust van vertrek af te zetten. Maar dan nu wel jammeren dat Griekenland zijn grens niet bewaakt.

Elsevier:

Griekenland moet uit de Schengenzone worden gezet als het land niet meer doet aan grensbewaking. Het land ligt al geruime tijd dwars bij de bewaking van de zuidoostelijke grenzen, waar veel migranten vanuit Turkije illegaal de oversteek naar de Europese Unie maken. Als het land niet eindelijk werk gaat maken van de bescherming van de buitengrenzen van Schengen, moet het uitsluiten van Griekenland uit de zone serieus overwogen worden, zegt de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Johanna Mikl-Leitner tegen de Duitse krant Die Welt.

Nou hebben ze wel een punt dat Griekenland een uitgebreide marine heeft. Dat is enerzijds vanwege een terechte angst voor de Ottomaanse buurman, die alleen vorig jaar al 1472 keer het Griekse luchtruim geschonden heeft, terwijl die luchtmacht van ISIS wel gelijk een Russisch toestel uit de lucht schoot, deed de Griekse al die keren niks. Griekenland heeft procentueel van alle EU landen by far het hoogste defensiebudget. Anderzijds werd in het vorige decennium Griekenland door Duitsland en Frankrijk nog gedwongen om aanzienlijke hoeveelheden tanks en marinebootjes te bestellen bij de Duitse en Franse defensie-industrie als voorwaarde om leningen te kunnen krijgen van Franse en Duitse banken.

En hoe gaan die arme en depressieve Grieken dan betalen? Ze zouden natuurlijk die 30 miljard belasting op kunnen gaan halen, of die 6,3 miljard EU-geld nuttig besteden, of iets doen aan de zwarte economie die met 28% de grootste van alle OESO landen is, of  stoppen met de grootste importeur van conventionele wapens in Europa en de vijfde grootste ter wereld te zijn, een landje van 11 miljoen man/vrouw ja. De Griekse defensie-uitgaven zijn met 4,8 procent van het bruto nationaal product (Nederland: 1,5 procent) de hoogste in Europa. Fubar >>

Schulden die door de Troika inmiddels bij de Europese burgers neergelegd zijn. Die Griekse tanks en bootjes worden dus door u betaald. Nog voor de grote invasie begon zei ik er dit over:

01

Al een paar maanden daarvoor kondigden de Grieken openlijk aan dat als de EU en Troika niet zouden inbinden dat ze elke IS-terrorist door zouden laten:

01

En ze hebben woord gehouden.  Omdat er meer en meer verzet komt van de Europese bevolkingen klaagt de EU nu een beetje mee. Ondertussen laten ze nog steeds jihadi’s binnen en hebben ze Engeland van de week verplicht zich aan een quotum te houden. Nou is het zo dat een grens meestal een grens is tussen twee landen. In dit geval hebben twee landen dus schuld aan de enorme binnenmarcherende mohammedaanse invasiemacht.

Griekenland en Turkije. Terwijl Griekenland keer op keer de mantel uitgeveegd wordt en verder in de schuldslavernij gedwongen wordt, krijgt de andere kant van die grens steeds cadeautjes, geld en complimenten. Terwijl Erdogan actief IS steunt, actief de immigratiejihad bevordert, openlijk uit is op een genocide onder de enigen die IS daadwerkelijk bestrijden, de Koerden, meent Merkel op te kunnen merken dat ze het volste vertrouwen in deze islamofascist heeft

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is er heilig van overtuigd dat Turkije er alles aan doet om de migrantenstroom naar Europa te beperken. Ankara zou haar dat hebben beloofd. Elsevier >>

In werkelijkheid zien we iets andere gebeuren, deze maand januari zijn er 30 maal meer ‘invaders’ geland op de Griekse eilanden dan vorig jaar. Deze opmerking van Merkel, die onderhand in der eentje bepaalt wat de EU doet, is net zo zot als het commentaar op een Poolse mediawet, terwijl Turkije tegelijkertijd beloond wordt voor het opsluiten en doodmartelen van meer journalisten dan China en Iran bij elkaar.

De vorige keren dat Duitsland Turkije omarmde liep het ook uit op een ramp voor Europa.

 

 

Comments zijn gesloten.

2 Comments on Gaat de EU de Griekse grens sluiten?

  1. Aah, dat gaat nog een stukkie verder dan wat ik vorige week berichtte:
    Tadzjikistan: weg met haatbaarden en slavinnenhoofddoeken
    https://fubar.mobi/category/tadzjikistan/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: