Rechter verwijst vrouw door naar sharia’rechtbank’

Een Nederlandse moslima die sinds 2011 vergeefs probeerde om haar islamitisch gesloten huwelijk te ontbinden, werd door de Rotterdamse rechter doorverwezen naar een shariarechtbank. De rechter verklaarde zich niet bevoegd het huwelijk te ontbinden. De reden: het betreft hier een religieus huwelijk, zonder dat ook een burgerlijk huwelijk was gesloten. Dus is er volgens de rechter geen sprake van een huwelijk in de zin van de Nederlandse wet.

Nieuw Religieus Peil >>

sharia in Europa >>

islamisering >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: