“Bijna één op de vijf mensen die instromen, is analfabeet”

Van alle nieuwe erkende vluchtelingen is er 17 procent, of bijna één op de vijf, niet of weinig gealfabetiseerd. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Inburgering Liesbeth Homans (N-VA) die De Morgen kon inkijken.

“In tegenstelling tot eerdere berichten dat alle vluchtelingen hoogopgeleide dokters en tandartsen zouden zijn, zien we in de eerste instroom bij inburgeringstrajecten dat 17 procent van de erkende vluchtelingen niet of zwak geanalfabetiseerd is (respectievelijk 11 en 6 procent, DB.)”, aldus Homans. Daarnaast zijn er ook laaggeschoolden, zegt ze.

In 2015 volgden 19.477 mensen een inburgeringstraject in Vlaanderen. Dat is een stijging van zo’n 10 procent ten opzichte van het jaar ervoor (17.627). Uit de cijfers blijkt dat de vluchtelingen in Vlaanderen vooral uit Syrië, Irak, Somalië, Afghanistan en Eritrea komen.

De Morgen >>

Die komen Pechtolds kenniseconomie redden.

We selecteren de slimsten van de wereld:

01

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: