Gemeente mag beslissen over huizen asielzoekers

Of een asielzoeker met een verblijfsvergunning voorrang krijgt bij het toewijzen van een huis, ligt straks in handen bij de gemeente. Gemeenten die lijsten met urgente woningzoekenden hanteren, zijn straks namelijk niet langer verplicht om daar erkende asielzoekers op te zetten.

VVD-Tweede Kamerlid Roald van der Linde kreeg vorig jaar veel bijval voor een motie om de automatische voorrang te schrappen. Het was ook niet meer uit te leggen, zegt hij. ,,Hoe vertel ik een politieagent of timmerman dat hij tien jaar op een wachtlijst staat, terwijl 15.000 mensen zonder economische binding met voorrang een huis krijgen?”

AD >>

Voorlopig ga ik er van uit dat islamlikkende gemeenten als Amsterdam mohammedanen altijd voorrang zullen geven als ze de kans krijgen.

 

Comments zijn gesloten.

3 Comments on Gemeente mag beslissen over huizen asielzoekers

 1. jungleelephant // 01/02/2016 om 23:08 //

  En wij weten allemaal hoe graag gemeenten asielparasieten herbergen!Dus dit is wederom een losse flodder van de Vvd.Of ze moeten het met spoed in een wetje gieten,maar dat zullen ze ,zeker te weten,niet doen.Kunnen ze straks de schuld afschuiven op gemeenten!

  Like

 2. Heeft allemaal met verkiezingsangst te maken. En voorzover we de lachebekkende VVD kennen zijn ze dat na elke verkiezing weer vergeten. Behoudens dat is het een flutflodder omdat er al heel normale regels zijn wat die wachtlijsten betreft. Je schrijft in bij een woningbouw of samenwerkingsverband en wie het langste ingeschreven staan krijgt de woning waarop men reageerde.

  In dit systeem breken de gemeenten in door alvast woningen op te eisen van de woningbouwverenigingen ten behoeve van de statushouders. Die komen dus al niet in het reguliere aanbod terecht. Daarna mag er gereageerd worden en zie je dat er al gauw de leukste en beste woningsoorten (alweer) naar statushouders gaan. Vroeger werd er in de verantwoording van de reguliere toewijzingen een aanduiding als ‘urgentie’ gebruikt; tegenwoordig worden ze uitgesplits in ‘urgentie’ en ‘statushouder’. Hoe verdoezel ik de statistieken. Een ruwe analyse van mijn eigen reactiegegevens (geluidshindervluchteling) liet zien dat er over 2014-2015 alleen al 70% van de vrijkomende woningen naar urgenten of statushouders gingen. Hoezo krijgen de gemeenten meer zeggenschap als ze al reeds jarenlang alles te zeggen hebben en als het zo uitkomt de zwartepiet bij de corporaties neerleggen?

  Like

 3. een kennis van ons had gereageerd op een gerenoveerde woning ………….en stond nummer 1 op de lijst. Kreeg een telefoontje dat het huis al “gereserveerd “was voor……….je raad het al, voor een gezin van 8 personen , de Syriërs kwamen als eerste aan bod…En nee, die stonden niet ingeschreven !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: