Geweld tegen vluchtelingen: ‘We vroegen of ze agenten waren, ze beaamden’

Afgelopen weken werden vluchtelingen het slachtoffer van zwaar geweld. Gepleegd door extreemrechts, denken vrijwilligers. De slachtoffers van een aanval door drie gemaskerde mannen wijzen echter richting politie. Daar is geen bewijs voor, klinkt het bij de Franse politie.

Ook in Calais zijn dezer dagen fascisten hét gespreksonderwerp bij uitstek. De laatste drie weken kende Calais een piek van geweld tegenover vluchtelingen en hulpverleners. Geweld dat zij toeschrijven aan extreemrechts.

Bloed in z’n oog

Tijdens de nacht van 20 op 21 januari werden drie Syrische Koerden aangevallen door gemaskerde mannen in een zwart uniform. Toen ze terugkwamen van een mislukte poging om naar Engeland te ontsnappen, werden ze door zes mannen met ijzeren staven toegetakeld. Volgens de slachtoffers leken de mannen op politieagenten. Ze zouden een matrak en een wapen gedragen hebben, maar geen insignes. Ze spraken Frans.

Knack >>

Ik berichtte van de week al over de aanval, maar toen was er geen sprake van dat het agenten zouden zijn:

01

https://fubar.mobi/2016/01/23/vluchtelingen-in-calais-toegetakeld-door-gemaskerde-mannen-en-kapen-veerboot/

De kerk en de moskee zijn ook met de grond gelijk gemaakt.

 

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: