Londen: IS wordt sterker doordat Rusland IS bombardeert

De Westerse logica valt zo onderhand geen touw meer aan vast te knopen. Het Westen, samen in de coalitie met IS-sponsoren Turkije, Saoedi-Barbarië en Qatar, beweert al twee jaar bommen op IS te gooien. In die periode kon IS ongehinderd honderden kilometers oprukken in colonne door open gebied om steden als Ramadi en Palmyra in te nemen zonder dat de coalitie er ook maar een bom op gooide. Olietankers heeft de coalitie niet gebombardeerd, want dan zouden er onschuldigen geraakt kunnen worden. Het Westen heeft zich er voornamelijk op geconcentreerd om de complete infrastructuur van Syrië weg te vagen.

Elsevier:

Londen gefrustreerd: ‘Poetin maakt IS alleen maar sterker’

‘Minder dan 30 procent van de Russische luchtaanvallen is op IS-doelen, de rest valt op de “gematigde” oppositie.

Er is geen gematigde oppositie, je kletst uit je nek. En hoe kan IS sterker worden als de Russen 30% van hun bommen op IS gooien? Rusland smijt iets van drie keer meer bommen per dag dan de VS, oftewel evenveel op IS. Ga je de VS nu ook beschuldigen?

Het zorgt er allemaal voor dat de terreurbeweging op de grond alleen maar aan kracht wint – precies het tegenovergestelde van wat de Russen zeggen te willen bereiken, namelijk de vernietiging van IS,’ is Hammonds verwijt.

Kul. Ze hebben recentelijk geen grondgebied meer gewonnen en Ramadi verloren aan Irak.

Hij beschuldigt Rusland er tevens van een nieuwe vluchtelingenstroom op gang te brengen.

Die uitspraak lijkt maar één doel te hebben; de Westerse opinie tegen Rusland opzetten.

Rusland neemt Britse beschuldigingen ‘niet serieus’

Rusland erkent dat niet alle bombardementen zijn gericht op IS, maar op een ‘breed scala aan militanten in Syrië’. Wel houdt Peskov vol dat de meerderheid van de aanvallen gericht is op IS. Elsevier >>

The US-led international coalition liberated 40 percent of territories controlled by the Islamic State (IS, or Daesh in Arabic) terrorist group in Iraq and 20 percent in Syria in 2015, Italian Foreign Minister Paolo Gentiloni said Tuesday.

Read more: http://sputniknews.com/middleeast/20160202/1034093449/daesh-lands-iraq-defeat.html#ixzz3z3dF5lm9

Comments zijn gesloten.

2 Comments on Londen: IS wordt sterker doordat Rusland IS bombardeert

  1. L. Frans // 02/02/2016 om 20:07 //

    Het is een smerige propagandaoorlog. De macht van Rusland moet beperkt worden. Assad moet weg zodat de Russen hun militaire bases in Syrië zullen verliezen.

    Like

  2. G.Deckzeijl // 03/02/2016 om 21:37 //

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: