Turkije zegt militaire operatie in Cizre ‘met succes’ te hebben afgerond

Het Turkse leger heeft de militaire operatie tegen koerdische strijders Cizre ‘met succes afgerond’, maar de avondklok die in het stadje is ingesteld blijft voorlopig van kracht. Dat heeft de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Efka Ala donderdag gezegd tegen de Turkse tv-zender TRT.

Cirze werd al zes weken belegerd. Drie districten zijn volledig afgesloten en van de 120 duizend inwoners zouden er nog maar 20 duizend over zijn. De overige inwoners zouden zijn gevlucht.

Volkskrant >>

Het doet denken aan de genocidemarsen die de Ottomanen de Armeniërs dwongen te ondernemen. Tien maal Cizre en je zit al aan de 1 miljoen. En dan tellen we nog niet wat Erdogans proxy-leger ISIS bij de buren aanricht. Als NAVO bondgenoot ontvangt de moordende sultan onze militaire steun. Als EU lieveling financieren we zijn diabolische genocide.

 

 

 

Obama Is Letting Turkey Target The U.S.’s Best Bet Against ISIS

Attacked by their government for months, Kurds in Turkey are desperate for U.S. support.

Turkey’s brutal treatment of its Kurdish population could plunge the country into a full-on civil war and make the Middle East even more chaotic, a Turkish parliamentarian warned Wednesday during a visit to Washington to plead for more American attention to the problem.

Osman Baydemir, a Kurdish member of Turkey’s leftist, pro-Kurdish Peoples’ Democratic party, or HDP, said he is part of an HDP delegation speaking with officials at the State Department, staffers in Congress and civil society activists to ask for more American pressure on the Turkish government to end the violence.

“It’s the worst situation I’ve ever seen,” the 45-year-old politician said through a translator at a press event at the Washington Kurdish Institute. “Turkey is becoming a version of Syria.”

Huffington Post >>

 

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: