Turkije trapt open poorten verder open

En daar geeft de EU ze steeds meer geld voor. Iedereen weet dat als je afgeperst wordt de afperser niet zal stoppen als je ingeeft. Dan moet je naar de politie gaan (toen die nog te vertrouwen was). In het geval van de EU is de EU zelf die politie. Hier chanteert een crimineel dus de politie. Los van dat het nogal brutaal is, maar wat anders kun je verwachten van een Ottomaan, ben je wel de meest suffe plisie als je op dat moment niet je pistool trekt.

Turkije dreigt poorten naar Europa open te zetten

‘De tijd kan komen dat Turkije de poorten naar Europa openzet voor migranten.’ Dat dreigement heeft de Turkse president Tayyip Erdogan donderdag geuit in een toespraak die rechtstreeks op de Turkse televisie werd uitgezonden.

Volkskrant >>

In het verleden hebben we mensen tegengehouden bij de poort naar Europa.

Joh ?

Iraanse troepen voeren in Syrië ‘genadeloze slachtpartijen uit’ en de Verenigde Naties moeten meer doen om dergelijke ‘etnische zuiveringen’ te voorkomen.

“Etnische zuiveringen” Jawel. Heeft Turkije geen ervaring mee: Armeniërs, Grieken, Assyriërs en de rest die ze gegenocideerd hebben.

Zo vindt Erdogan dat er veilige zones moeten worden afgedwongen in Syrië.

Dan heeft die zijn langgewenste excuus om bij de buren binnen te vallen en kan die zijn proxy ISIS ondersteunen met het Ottomaanse leger. En, is die nog net op tijd om te voorkomen dat de Koerden de grens tussen Ottomanië en IS sluiten.

erdogan-10

Erdogan dreigt Syrische vluchtelingen naar andere landen te sturen: “Geen ‘idioot’ op ons voorhoofd”

Het staatshoofd bevestigde ook dat hij in gesprekken met Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en Europees president Donald Tusk ermee dreigde de Europese landen te overspoelen met vluchtelingen, zou Turkije niet voldoende geld krijgen om hen op Turks grondgebied onder te brengen.

“Ik ben er trots op dat ik dit heb gezegd. We hebben de rechten van Turkije en van de vluchtelingen beschermd”, aldus Erdogan.

HLN >>

erdogan13

Rutte moet vrezen dat Turkije ‘de poort naar Europa openzet’

Premier Mark Rutte (VVD) zei woensdag dat het aantal migranten dat naar Europa komt flink afneemt dankzij de inzet van Turkije. Slechts een dag later waarschuwt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dat de Europese Unie moet vrezen voor een nieuwe instroom.

Elsevier >>

 

Comments zijn gesloten.

4 Comments on Turkije trapt open poorten verder open

 1. Horatius // 12/02/2016 om 10:15 //

  Ach, waar maken we ons nog eigenlijk druk over?

  Binnen een week vindt er een voorlopige wapenstilstand plaats in Syrië en kunnen de honderdduizenden vluchtelingen worden teruggevlogen via een luchtbrug naar Aleppo om daar het puin te gaan ruimen in het kader van de Wederopbouw van dit zo ernstig getroffen land.

  Alleen moeten er dan nog oplossingen worden gevonden voor de Koerden, de IS, de positie van Assad en enkele andere probleempjes.
  Maar onder de bezielende leiding van Merkel, Tusk, Juncker, Erdogan en niet te vergeten onze Mark Rutte komt alles op zijn pootjes terecht.

  Wie serieus geloof hecht aan dit scenario is of een onverbeterlijke optimist, of moet per dwangbuis worden afgevoerd naar het dolhuis.

  Die nieuwe instroom – het komende Lenteoffensief – van z.g. vluchtelingen (bezettingstroepen) zal gewoon doorgaan ongeacht de miljarden aan steun van de EU aan Turkije.

  Erdogan heeft inmiddels een geheel ander scenario voor de ogen, als hij Turkse troepen de grens laat overschrijden om z.g. de vluchtelingen te beschermen loopt hij bewust het risico vanuit de lucht te worden gebombardeerd door Russische gevechtsvliegtuigen. Dan zijn de rapen goed gaar en is NAVO automatisch betrokken bij de dan ontstane oorlogssituatie tussen Turkije en Rusland.

  Like

 2. G.Deckzeijl // 12/02/2016 om 11:45 //

  Erdogan wil een nieuw Ottomaans Rijk, dat is wat ik al een aantal jaren denk.
  Nagenoeg alle Turken in dit land(waarvan een niet gering aantal in stilte lid is
  van de Grijze Wolven) willen dat ook.

  Like

 3. jungleelephant // 12/02/2016 om 23:14 //

  ‘Wij hebben de rechten van Turkije en de vluchtelingen beschermd”,aldus Erdogan,de chanteur!Welnu,laten wij dan nu beginnen met onze rechten te beschermen:geen Turk er meer in en alle Turken die geregistreerd staan bij politie en O M,alsmede zij die aan de staatsruif hangen:per omgaande cadeau doen aan Erdogan!En,uiteraard,alle subsidie intrekken!Kan hij doorsturen wat hij wil,maar toch zit hij dan zwaar in de problemen,heel zwaar!

  Like

 4. Gerrit Tienkamp // 13/02/2016 om 05:35 //

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: