Duizenden ‘kansloze’ asielzoekers verlaten Finland vrijwillig

Voor duizenden asielzoekers die in 2015 naar Finland kwamen, bracht het land niet wat ze ervan verwacht hadden. Vooral veel Irakezen hebben weinig kans op een verblijfsvergunning en stappen op het vliegtuig huiswaarts.

De asielzoekers geven verschillende redenen voor hun vertrek. Sommigen zijn niet tevreden met de leefomstandigheden in Finland, anderen vinden dat de asielprocedure te lang duurt. Een meerderheid van de asielzoekers geeft een aanvullende reden bij de immigratiedienst: ze willen terug naar hun familie.

Elsevier >>

Ze klinken als echte van huis en haard verdreven oorlogsvluchtelingen, kuch. Zet hier ook maar de sneeuw- en ijsmachine aan en geef ze niets anders meer dan speklapjes. Dan zien we snel genoeg of ze hier zijn omdat hun leven gevaar loopt of dat ze een andere reden hebben dat ze hier zijn.

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Duizenden ‘kansloze’ asielzoekers verlaten Finland vrijwillig

 1. G.Deckzeijl // 13/02/2016 om 09:49 //

  Met het vliegtuig.???
  Waar halen ze het geld voor tickets vandaan?
  Lijkt me niet dat de Finse autoriteiten in de buidel tasten.
  Trouwens, gingen ze hier ook allemaal maar terug naar hun familie…
  Mehr Lebensraum. Ik zie het helemaal zitten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: