Turkije bombardeert Koerden in Syrië bij Aleppo

Afgelopen donderdag veroverden bondgenoten van de Koerdische YPG, Jaysh al-Thuwwar, de luchtmachtbasis bij Azaz ten noorden van Aleppo op Shar-al-Sham dat weer een bondgenoot is van Al-Nusra/Al-Qaeda dat door Turkije en dus de NAVO gesteund wordt, ‘gematigde rebellen’.

01

Turkije dat klaagt over de vluchtelingenstroom uit Aleppo schiet zelf nu op het gebied waar die vluchtelingen heen zijn gevlucht. Maar dat is niks nieuws voor de Turken die al eeuwen tot hun nek in het bloed staan. Dit lijkt op een ordinaire wraakoefening, maar na de aankondiging van de week dat Ottomanië en Saoedi-Barbarije bereid zijn om grondtroepen in te zetten, kan het ook maar zo uit de klauwen gaan lopen.

Obama, de Amerikaanse president met het meest destructieve buitenlandse beleid sinds het ontstaan van de VS, heeft zijn mohammedaanse vrienden niet meer onder controle. Als Turkije ook op Syrische troepen geschoten heeft, en daar lijkt het op, dan zou dat de eerste keer zijn sinds het Syrische conflict.

De nep-coalitie, de NAVO het sterkste bondgenootschap ter wereld, tegen ISIS heeft in 3 jaar tijd niet een deuk in dit islamitische pakje boter kunnen slaan. Aan de ene kant omdat ze Assad niet willen helpen, aan de andere kant omdat er niet één serieus alternatief is, én -steeds duidelijker- omdat ze IS niet serieus willen bestrijden. Dat terwijl de NAVO bondgenoten Turkije, Qatar, de Golfstaten en Saoedi-Barbarije ISIS actief steunen.

Obama heeft er een enorme puinhoop van gemaakt, een chaos waarin de ene NAVO-bondgenoot, Turkije, de andere bondgenoot de enige op de grond in Syrië, de Koerden, bombardeert. En als Turkije en Saoedi-Barbarije Syrië zo meteen daadwerkelijk binnenvallen zal dat niet zijn om IS een kopje kleiner te maken al gebruiken ze dat wel als excuus. Voor Syrië en zijn bondgenoot Rusland zal het een aanval op Syrië zijn en dan is de kans groot dat Rusland in oorlog komt met NAVO-bondgenoot Turkije.

Turkije dient hoognodig uit de NAVO gegooid te worden en dan mogen we hopelijk toekijken hoe Rusland ons van het Ottomaanse probleem verlost. Dat het tussen Turkije en Rusland niet botert weten we sinds het neerhalen van een Russisch vliegtuig door Turkije, maar het past in de eeuwenlange oorlog van de Ottomanen tegen het Orthodoxe Christendom. Dat het ook tussen Rusland en Saoedi-Barbarije niet lekker zit bleek al wel tijdens de aanloop naar de spelen van Sochi toen na een zelfmoordaanslag op een bus in Volvograd Prins Bandar bin Sultan, minister van en financier van terrorisme van Saoedi-Barbarije, Rusland indirect dreigde met aanslagen tijdens de winterspelen als Rusland niet toe zou geven inzake Syrië. Poetin zou toen woedend gedreigd hebben een kernbom op Mekka te gooien.

Het zou mooi zijn als die Saoedi-Barbaren dit keer hun hand zodanig overspelen.

‘Saudi-Arabië stuurt militairen naar Turkije’, Telegraaf >>

Saudi-Arabië: ‘Russische strategie in Syrië is levensgevaarlijk’, Elsevier >>

Turks leger bestookt Koerden in noorden van Syrië, Volkskrant >>

Turken beschieten Koerdische doelen in Syrie, NOS >>

Leger Turkije bestookt Koerdische militie in Syrië, NRC >>

Turkish military shelled Kurdish militia in Syria: government source, Reuters >>

Turkish military shells Kurds fighting Islamist rebels in northern Syria, RT >> Video

 

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Turkije bombardeert Koerden in Syrië bij Aleppo

  1. jungleelephant // 13/02/2016 om 23:46 //

    Was het maar niet bij een dreigement gebleven!

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Turkije dient hoognodig uit de NAVO gegooid te worden! | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: