NAVO-bondgenoot Turkije bombardeert door namens Al-Qaeda

Ze kunnen het verlies van de luchtmachtbasis ten noorden van Aleppo door Ahrar-al-Sham, gelieerd aan Al-Nusra/Al-Qaeda niet verkroppen.

erdogan-7

Het Turkse leger heeft voor de tweede dag op rij stellingen van de Koerdische YPG gebombardeerd. Twee strijders van de Koerdische militie zijn daarbij gesneuveld.

Ahrar ash-Sham, which intensified its attacks on the Syrian army since January, was getting “serious reinforcements from Turkey,” Russian Foreign Ministry spokeswoman Maria Zakharova said during a briefing in Moscow on January 21. RT >>

Als Turkije grondtroepen de grens overstuurt en de buren bombardeert, en dat laatste staat wel vast, de Turken schreeuwen het zelf vol trots uit, dan is dat een oorlogsdaad en is Syrië en zijn bondgenoten gerechtigd zich daar tegen te verdedigen. De vraag is hoelang Poetin en Assad toe blijven kijken voor ze terugschieten naar de Turkse kant van de grens waar vandaan gebombardeerd wordt. Als iemand met houwitzers op je schiet is het logisch die dingen daar uit te schakelen waarvandaan ze afgevuurd worden.

Niet alle inwoners van Aleppo slaan op de vlucht. Sommigen verwelkomen de Syrische troepen:

Toch lijkt het niet het eerste doel te zijn om Aleppo te bevrijden. Het eerste objectief is om de bevoorrading van de ‘rebellen’ door Turkije af te snijden.

En als de provincie Aleppo op die manier veilig gesteld is tegen Turkse inmenging, raken de ‘rebellen’ vanzelf uitgeput. De vanzelfsprekende volgende stap is om dan de twee Koerdische kantons, Efrin en Kobane, met elkaar te verbinden zodat Turkije ook zijn proxy leger ISIS niet langer kan bevoorraden.

01

De Verenigde Staten hebben Turkije gevraagd om in te binden, maar dat heeft in het verleden ook nooit tot resultaat geleid. De Ottomaniakken handelen alsof ze nog steeds de ultieme machthebbers zijn in het Ottomaanse Rijk en kunnen doen en laten wat ze willen en tot nu toe hebben ze die vrijheid ook gekregen van de VS, de NAVO en de EU die bij elk bezoek aan Ankara dieper bukt.

The US has called on its NATO ally Turkey to cease artillery fire against Kurdish positions in Syria’s territory, referring to Saturday’s shelling. The US State Department pointed out the two sides have to join forces to combat Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL).

In your dreams ! En dat weet die Amerikaan zelf ook wel. Turkije = ISIS, en Turkije haat de Koerden. Die Amerikaan verkondigt dus kul, of hij liegt.

Kirby also stressed that Washington does not regard the Syrian Kurds as terrorists. The comment prompted anger in Ankara, where the Syrian Kurdish Democratic Union Party (PYD) and its military wing, the YPG, are seen as affiliates of the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK). RT >>

Die Amerikanen zitten in een lastig parket. Voor het oog van de wereld kunnen ze moeilijk de enige effectieve strijdmacht tegen IS, de Iraakse en Syrische Koerden afvallen. Die laatsten worden gesteund door de PKK, die vorige maand door de Amerikanen nog gelijkgesteld werd aan IS.

Biden zei dat Washington begrijpt dat voor Ankara de extremistische en gewapende Koerdische Arbeiderspartij (PKK) net zo’n grote bedreiging is als IS. Telegraaf >>

Biden bestempelde de PKK zelfs als ‘niets anders dan een groep terroristen’. De uitspraak van de plaatsvervanger van Obama is in die zin merkwaardig dat de Verenigde Staten de Koerdische zaak wel steunt in Irak en in Syrië, omdat de Koerden daar een buffer vormen tegen IS. De Standaard >>

De VS is blijven hangen in de vorige oorlog, de koude, en heeft verzuimd de kansen op samenwerking te grijpen die zich aanboden na de ineenstorting van de Sovjet-Unie en hield vast aan de barbaren met olie uit het Midden-Oosten.

B9Qx_BZCYAIDIA9

En vanuit die optiek, helaas voor Europa, zijn de Turken een heel wat onmisbaarder bondgenoot dan de Koerden. De VS heeft Turkije met zijn proxies in Syrië lang laten begaan zonder een vinger uit te steken. In woord werden de Koerden gesteund, en af en toe werd er een trainingsmissie naar toe gestuurd, maar de werkelijke steun valt behoorlijk tegen.

B9FhOaACAAAsnus

Turkije dringt al vanaf het begin van de  strijd in Syrië aan op het instellen van veilige zones aan de Syrische kant van de grens en zou daarvoor Turkse troepen in Syrië willen stationeren.

01

Recent public comments by the Turkish government have hinted at a possible invasion into Syrian territory to “stabilize” the situation and secure Turkey’s national security.

It is most likely that elements of the Turkish Second Army are positioned along the southern border with Syria, and will form the nucleus of any invasion force.

The most obvious strategic aim of a Turkish invasion into Syrian territory would be to secure a sizable “safe zone” for Turkish-backed insurgents and terrorist forces in northern Syria. Not only would this salvage the Turkish proxies for future use, possibly in guerilla style attacks and acts of terrorism against Syria, but would more importantly drive a wedge between the Kurdish YPG forces in Northwestern Syria (north of Idlib Province) and those located in the Northeastern Syria (east of Jarabulus).

Zone of the expected Turkish military invasion

Zone of the expected Turkish military invasion

The Turkish government is determined to make sure that the YPG does not gain control of the Kurdish dominated regions in an unbroken area all along the border. Global research >>

Om niet de steun van de NAVO te verliezen zal Turkije dan een geloofwaardige aanleiding moeten fabriceren. En die zou het kunnen vinden in de huidige vluchtelingenstroom. De angst van Europa voor nog meer vluchtelingen en idioten als Buma van het CDA die al tijden pleit voor ‘veilige zones’ helpt daar aan mee. Alleen is een Turkse ‘veilige zone’ geen veilige zone maar een oorlogsdaad om zijn proxy-terroristen in veiligheid te brengen. Syrië zal het ongetwijfeld beschouwen als een aanval op Syrisch grondgebied, want dat is het. De vraag is hoe Rusland zal reageren. Turkse grondtroepen zullen niet kunnen zonder ondersteuning vanuit de lucht. Rusland heeft SAM-4 luchtafweer geplaatst rond Latakia. En voor de kust dobbert nog een drijvende luchtafweerbasis met SAM-3.

01

De Syrische regering beschouwt de Turkse beschietingen als rechtstreekse hulp aan terroristen, berichtte de Syrische staatstelevisie zondag. Zij heeft in een brief aan de Verenigde Naties haar beklag gedaan over de ‘opzichtige bemoeienis’ van Ankara met Syrische aangelegenheden. AD >>

01

via StevenBrownsblog

De Turkse premier Davutoğlu riep de Koerdische militie zaterdag op om het gebied onmiddellijk te verlaten. De leiding van de PYD, de partij die de autonome Koerdische regio in Noord-Syrië bestuurt, liet zondag weten dat de aan hen loyale militie zich niet zal terugtrekken. Volgens YPG-leider Saleh Muslim heeft Turkije niet het recht om zich te mengen in wat hij Syrische aangelegenheden noemt. NRC >>

01

The reasons for Turkey’s aggressive move is not just profitable relations with Islamic State, the Kurdish analyst said, referring to the cheap IS oil exports that Turkey has reportedly been receiving. Moreover, he argued, IS fighters in northern Syria also create a useful buffer zone for Ankara that could eventually help Turkey “occupy” the territory between Aleppo and Turkey’s border.

This is just the first signal that Turkey will be further intervening into Syria, he said. RT >>

 

Comments zijn gesloten.

8 Comments on NAVO-bondgenoot Turkije bombardeert door namens Al-Qaeda

 1. Like

 2. Fubar, klein vraagje, stond in je bericht van 18:39 ook een twitter bericht.
  Ik denk het wel want jij gaat geen lege reacties op je eigen site zetten.
  Die van 18:57 kan ik wel zien zonder adblock uit te zetten.
  Ik blijf het vreemd vinden dat ik sommige berichten wel krijg te zien en andere totaal niet.
  Ik begrijp er echt helemaal niks van waar ‘m dat nou in zit.

  Like

 3. Bert

  18.39 is inderdaad een twitterberichtje, er staat een kaart welke aanvoerlijnen naar Aleppo Rusland onder vuur neemt:

  01

  En ik heb ook geen idee waar het aan ligt. Ik kan ze wel zien. Ook degene die Wauso plaatst, die jij nooit kan zien. En of het aan adblock ligt vraag ik me af, ik hoef het er niet voor uit te zetten.

  Like

 4. BertG. // 15/02/2016 om 17:06 //

  Like

 5. BertG. // 15/02/2016 om 17:49 //

  Fubar // 14/02/2016 om 22:41,
  Wat ik geprobeerd heb, om iets te kunnen zien van sommige twitter berichten, is compleet alles uitschakelen van alle browser uitbreidingen.
  Dat waren Adblock, Ghostery en HTTPS Everywhere.
  Maakt helemaal niks uit. Verder bekijk ik iets via Firefox.
  Alleen staan daar me privacy instellingen zeer scherp afgesteld.
  Geen cookies, van helemaal niemand, 1 uitzondering is mijn bank.
  In dat geval zou er in sommige twitter berichten iets storend voor mij kunnen zitten, dat ze graag een zoek/bekijk cookie willen achterlaten om mij een beetje te volgen, en in sommige niet.
  Niet accepteren is dan niks te zien krijgen. Ik bedenk maar wat, het zou zomaar kunnen.
  En aan mijn privacy instellingen, van mijn browser, daar ga ik niet in knutselen meer.
  Of het heeft iets met Linux te maken maar dat lijkt mij vreemd.

  Like

 6. @BertG.

  Je zat 3 x in de wachtkamer. je bent er uit.

  Like

 7. In november afgelopen jaar heb ik al aangegeven dat de Koerden (zie bovenste kaartje) hun twee gele velden moeten samenvoegen met hulp van Putin, daarmee snijdt je alle aan en afvoerwegen af voor de Turken en hebben de Koerden een groot front en leggen ze alles droog.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. HET DOORGEEFLUIK (18) | voorzieners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: