Premier Orban: Europees migratiebeleid is mislukt

Het beleid van de Europese Unie rond de vluchtelingencrisis is volledig mislukt en onderstreept nog eens dat Hongarije een verdeling van vluchtelingen via nationale quota niet zal accepteren. Dit zei de Hongaarse premier Viktor Orban maandag in het parlement tijdens een felle aanval op de aanpak van de EU.

Orban kondigde aan nieuwe hekken te willen plaatsen, nu langs de grens met Roemenië. Hij heeft Hongarije al volledig afgesloten bij de grens met Servië en Kroatië. Deze al bestaande grensversperringen tegen immigranten wil hij verder versterken. De premier maakte zijn opmerkingen over het migratiebeleid voorafgaand aan een vergadering van de zogeheten Visegrad-landen Hongarije, Tsjechië, Slowakije en Polen.

Volkskrant >>

Orban >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Premier Orban: Europees migratiebeleid is mislukt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: