Turkije wil (troepen in) Syrië

Turkije heeft zijn bondgenoten een gezamenlijke operatie op de grond in Syrië voorgesteld. Dat heeft een Turkse overheidsfunctionaris dinsdag laten weten. Zonder militairen op Syrische bodem is het volgens hem onmogelijk de slepende burgeroorlog in Syrië te beslechten. Telegraaf >>

De bedoeling is om de NAVO-bondgenoten nog dieper het mohammedaanse moeras in te trekken. Als de NAVO al iets zou moeten doen dan is dat de Koerden steunen. Zij zijn als enigen gedurende dit hele conflict betrouwbaar gebleken.

Turkije heeft in ieder geval Saoedi-Arabië als medestander in het sturen van grondtroepen. De Saoedische minister van Defensie, generaal Ahmed Asseri, zei vorige week nog dat het land bereid is grondtroepen te sturen ‘als de internationale coalitie die tegen terreurgroep Islamitische Staat vecht tot een grondmissie besluit’. Volkskrant >>

Nou hebben ze onderling ook de nodige problemen. Ze willen beide de baas zijn van de soennitische wereld. Turkije is tegenwoordig de hoofdstad van de moslimbroederschap en Saoedi-Barbarije gruwt van de moslimbroeders. Ze staan allebei op verlies momenteel. SA maakt niks klaar in hun illegale oorlog in Yemen die vastgelopen is en gaat zowat failliet aan de olieprijzenoorlog die ze zelf begonnen zijn. En Turkije moet met lede ogen toezien hoe Assad er na 4 jaar nog steeds zit en de Koerden al maar  terreinwinst boeken en nu zelfs Turkije van diens proxy-legers in Syrië dreigt af te scheiden.

erdogan18

De chaos was de afgelopen jaren niet groter dan nu. En volgens sommige meesterstrategen is dat dan hét moment om ook mee te gaan doen:

Nederlandse F-16’s laten eerste bommen vallen op IS in Syrië

Nederlandse F-16’s hebben dinsdag de eerste doelen van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in Syrië bestookt. Er werden ongeveer tien missies uitgevoerd boven Irak en het oosten van Syrie, waarbij ‘wapens werden ingezet tegen gevechtsposities, militaire middelen en strategische doelen’ van IS. Elsevier >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Turkije wil (troepen in) Syrië

  1. jungleelephant // 17/02/2016 om 01:24 //

    Van mij mogen ze het hele midden oosten opblazen:er komt alleen maar ellende vandaan,en dat al eeuwen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: