Hongaarse minister Szijjártó: ‘Europa is volstrekt weerloos’

Een paar quotes uit het interview met Szijjártó.

Szijjártó: ‘Eerlijk gezegd ben ik heel pessimistisch. Europese leiders praten voortdurend over de noodzaak om de buitengrenzen te bewaken, maar er gebeurt steeds niets.

Ik denk dat de noordgrens van Griekenland de zuidelijke Schengen-grens zal worden. Dan moeten we gaan vertrouwen op Macedonië en Bulgarije, waarvan de eerste geen lid is van de EU en het tweede geen Schengenland is. Maar goed, crisistijden hebben gekke situaties tot gevolg.’

‘Ik denk dat er twee redenen zijn waarom de Hongaarse regering zo werd gekapitteld. Ten eerste werd de linkse oppositie in Hongarije bij verkiezingen in 2010 en 2014 gedecimeerd. Linkse partijen in Europa zijn hier niet blij mee en dus proberen ze de linkse oppositie in Hongarije van buitenaf te helpen. De tweede reden is dat wij totaal anders tegen zaken aankijken dan de Europese mainstream. Wij zijn er trots op Hongaars te zijn, wij zijn patriottisch, wij zijn er trots dat we christen zijn, we zijn trots op onze geschiedenis van elfhonderd jaar. Als je tegenwoordig zo spreekt in Europa, word je gestigmatiseerd. Dan ben je fascistisch, anti-Europees.’

Elsevier >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: