Boris Johnson steunt Brexit

Dat is een tegenvaller voor Cameron. Maar Cameron heeft dan ook niks binnengehaald. Niet dat dat ooit zijn bedoeling was. De enige bedoeling van Cameron is om het komende referendum te winnen. 

Wat heeft Cameron wel binnengehaald:

Lidstaten krijgen meer mogelijkheden nieuwe Europese wetsvoorstellen tegen te houden of veranderen, door middel van een zogenoemde rode kaart.

En dan dient de EU het voorstel een jaar later onder een andere naam weer in. We kennen ze inmiddels. Na ons referendum van 2005 kwam er in no time het Verdrag van Lissabon en dat werd zo geregeld dat we er niet nog een keer over mochten stemmen. Het Verdrag van Lissabon was een staatsgreep. Sindsdien zijn we illegaal bezet. Het is absurd om het spel te spelen van de regels van de bezetter. Bezetters dienen tegen de muur gezet te worden.

Eurolanden zullen rekening houden met het effect van hun beslissingen op landen die de euro niet hebben.

Als je dat gelooft heb je een gat in je hoofd.

Groot-Brittannië wordt uitgezonderd van de verdragsterm ‘ever closer union’, die inhoudt dat EU-lidstaten politiek steeds verder integreren.

Tuurlijk …

‘Boris Johnson steunt Brexit-kamp’

Johnson had al aangekondigd dat hij zondag zijn standpunt over een eventuele Brexit bekend zou maken. De doorgaans welingelichte politiek redacteur van de BBC Laura Kuenssberg stelde zondagmiddag op twitter dat Boris Johnson campagne gaat voeren voor het verlaten van de unie. Ze noemt het een ‘big blow for number ten’, refererend aan Downing Street 10, het adres van partijgenoot en premier David Cameron. Volkskrant >>

 

Keert Boris Johnson Europese Unie de rug toe?

Cameron toont zich zelf dan wel een voorstander van een Verenigd Koninkrijk binnen de EU, hij laat zijn ministers vrij zelf te bepalen of ze campagne voeren voor of tegen een Brexit. Onder anderen minister van Justitie Michael Gove liet meteen verstaan zich bij het kamp tegen het lidmaatschap aan te sluiten. Vanavond om 23 uur (onze tijd) maakt Johnson zijn standpunt officieel bekend. Dat doet hij ook in een column die later in The Telegraph verschijnt. De Redactie >>

Korte toelichting van Johnson bij The Telegraph >>

Johnson wil betere deal voor het Britse volk

“Ik steun het vertrek-standpunt omdat ik een betere deal wil voor de mensen van dit land en ook nog wat geld wil besparen”, zei hij. Hij noemde de EU een politiek project dat zich aan democratische controle dreigt te onttrekken. Hij ergert zich aan de grote hoeveelheid regels die ook zijn land door Brussel krijgt opgelegd. Dat ondermijnt het recht van de Britten om zichzelf te besturen, zei Johnson die tevens lid is van het Lagerhuis. Filmpje bij NOS >>

 

Boris Johnson exclusive: There is only one way to get the change we want – vote to leave the EU

David Cameron has done his very best, but a vote to Remain will be taken in Brussels as a green light for the further erosion of democracy

I am a European. I lived many years in Brussels. I rather love the old place. And so I resent the way we continually confuse Europe – the home of the greatest and richest culture in the world, to which Britain is and will be an eternal contributor – with the political project of the European Union. It is, therefore, vital to stress that there is nothing necessarily anti-European or xenophobic in wanting to vote Leave on June 23.

And it is important to remember: it isn’t we in this country who have changed. It is the European Union. In the 28 years since I first started writing for this paper about the Common Market – as it was then still known – the project has morphed and grown in such a way as to be unrecognisable, rather as the vast new Euro palaces of glass and steel now lour over the little cobbled streets in the heart of the Belgian capital.

When I went to Brussels in 1989, I found well-meaning officials (many of them British) trying to break down barriers to trade with a new procedure – agreed by Margaret Thatcher – called Qualified Majority Voting. The efforts at harmonisation were occasionally comical, and I informed readers about euro-condoms and the great war against the British prawn cocktail flavour crisp. And then came German reunification, and the panicked efforts of Delors, Kohl and Mitterrand to “lock” Germany into Europe with the euro; and since then the pace of integration has never really slackened.

Telegraph >>

 

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: