Davutoglu, Turkije, vergelijkt Koerden met Armeense bendes die met Rusland collaboreerden

Dát was het Turkse excuus om de Armeense genocide te begaan. In WO-I zouden de orthodox-christelijke Armeniërs aan de kant van de Russen gestaan hebben. De Turken grepen hun kans en genocideerden ze (1915-1916). Enver Pasha, een Young Turk was één van de drijvende krachten. Turkije moest na WO-I een hoop grondgebied inleveren bij het verdrag van Sèvres (1920):

01

Degene die die opdeling van Turkije (een zegen voor de wereld) ongedaan gemaakt heeft en het huidige Turkije heeft gecreëerd, is Mustafa Kemal Ataturk. Zonder hem zou Turkije nu geen wereldwijde dreiging zijn. Hij maakte deel uit van de Young Turks maar was op cruciale momenten uit de buurt (tijdens de Armeense genocide diende die in Gallipoli, helemaal aan de andere kant van Turkije, waar die de geallieerden smadelijk versloeg), waardoor die nooit vervolgd is.

Maar om bovenstaande kaartje ongedaan te krijgen tot het het resultaat van Lausanne opleverde (1923), zijn er onder zijn leiding ook ontelbare mohammedaanse (ja net als Saddam was die wel seculier, maar zag er geen been in om de islamitische toewijding van zijn landgenoten in te zetten) gruwelijkheden begaan. De genocide op de Armeniërs, Assyriërs en Grieken duurde tot dan voort.

01

Ataturk heeft later wel de Armeense genocide aangehaald als “atrocities” (reden voor de wereld om hem vrij te pleiten), onder andere in zijn beroemde zes dagen – u dacht dat Fidel Castro of Hugo Chavez langbespraakt waren- durende speech “Nutuk” in het Turkse parlement in 1927. Hij refereerde aan “wreedheden” begaan door Armeniërs … Waardoor Turkije wel een zelfverdedigingsoorlog móest voeren.

 

01

Ataturk en Sabina Gökcen

De massamoorden onder zijn leiding op de Koerden, die die voor het gemak omgenoemd had tot Berg-Turken, Koerden bestaan immers simpelweg niet, werden gedeeltelijk  uitgevoerd door zijn uit een Armeens weeshuis geroofde stiefdochter, Sabina Gökcen. De eerste vrouwelijke gevechtspilote ter wereld, die soms wel eens aangehaald wordt door sommige feministes om aan te geven dat Turkije heel vooruitstrevend is (was sinds Erdogan). Afhankelijk van de bron werden er tussen de 10- en 50.000 Koerden doodgebombardeerd onder haar bezielende leiding. Niet voor niks dat TAK laatst op het vliegveld dat naar haar genoemd is een aanslag pleegde.

En nu.

De meeste Armeniërs stierven aan de dodenmarsen. Ze moesten weg, etnische zuivering, één van de eindbestemmingen was Deir-el-Zor. Ja, in Syrië. Die enclave midden in IS gebied:

01

En dat linkerpijltje van me verwijst naar dit gebied:

01

Turkije, Ottomanië, is gewoon bezig met zijn zoveelste genocide en het speelt zich af onder onze ogen en als beloning geven we ze miljarden en wijzen ze aan als onze grensbewakers. #Knettergek

Saoedi-Barbarije is een ongelooflijk kutland, excuse my French, maar Turkije doet er geenszins voor onder en is toch wel de grootste gangmaker van de genocide in Syrië (en Irak). Hoeveel waren er al dood? 200.000, 400.000? Telt iemand het eigenlijk?

Heeft u gezien wat er op die bommen geschreven staat die de democratische rebellen Turkije op Syrië afvuurt?

 

Namens Enver Pasha, de Turkse Armeense Genocidalist. En wist u dat er al honderdduizend Koerden op de vlucht zijn binnen Turkije vanuit Diyarbakir en andere steden en dorpen? Met dergelijke dodenmarsen werd ook de Armeense genocide gepleegd. En wat zegt de minister van buitenlandse zaken van Turkije vandaag?

Turkish PM Davutoglu: Like Armenian Gangs Kurds Are Collaborating With Russia

Political commentators immediately began criticising Davutoğlu’s comments with one saying, “Finally he has made his true feelings clear,” in regards to the Prime Minister’s comparison of Kurds and Armenians. 1.5 million Armenians were genocided between 1914-1918, with Turkish nationalists giving their collaboration with Russia as an excuse for the genocide. KurdishQuestion >>

 

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Davutoglu, Turkije, vergelijkt Koerden met Armeense bendes die met Rusland collaboreerden

 1. Cool Pete // 02/03/2016 om 15:22 //

  Belangrijk artikel.
  bedankt.

  Zou het zelf-ingebeelde “macher” / “genie” Han ten Broeke [ VVD ] ooit zo’n artikel lezen ? …
  s.v.p. mail het hem: h.tbroeke@tweedekamer.nl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: