Steeds grotere chaos in EU om ‘vluchtelingen’ in Griekenland

 

De Oostenrijkse kanselier Faymann vindt dat Duitsland zelf maar ‘vluchtelingen’ op moet gaan halen in Griekenland, Turkije en Jordanië als Duitsland ze zo graag opneemt. “Het kan niet zo zijn dat Oostenrijk de wachtkamer is voor Duitsland.”

 

Berlijn moet “een dagelijks quotum vastleggen, en op basis daarvan vluchtelingen rechtstreeks van Griekenland, Turkije of Jordanië naar Duitsland brengen”, stelt de sociaaldemocraat woensdag in een interview met de Oostenrijkse krant Kurier.

Faymann stelt om een en ander tot stand te brengen ‘doorreiscertificaten’ voor. “Zo is de verdeling ook voorzien. Oostenrijk kan en mag geen verdeelplaats worden. Daarmee moet het gedaan zijn”, aldus de Oostenrijkse kanselier. Knack >>

Griekenland kan het niet meer aan en zou daarvoor geld van de EU moeten krijgen. Dat is altijd een goed idee gebleken in het verleden tenslotte. Het is niet een bodemloos gat waar je geld in gooit wat er dan aan de kant van de banken uitvalt, waar Griekenland zelf nooit iets van terugziet.

De Europese Commissie wil Griekenland tegemoetkomen in de migratiecrisis en heeft woensdag voorgesteld om financiële ondersteuning te verlenen aan landen die de migratiestroom niet aankunnen. Een noodpakket van 700 miljoen euro moet landen als Griekenland en Slovenië helpen een humanitaire ramp te voorkomen. Elsevier >>

Of misschien toch een bodemloos gat? Europees Commissaris Christos Stylianides van Humanitaire hulp & Crisisbeheersing ziet de vluchtelingencrisis niet opgelost worden. Nou nou, vergis je niet, Mark Rutte ziet dat toch anders.

Bij de presentatie van zijn voorstel vanmiddag zal Europees Commissaris Christos Stylianides (Humanitaire hulp & Crisisbeheersing) benadrukken dat alleen al dit jaar 300 miljoen nodig is. Voor 2018 en 2019 vraagt de Commissie nog eens 200 miljoen per jaar omdat ze voorlopig geen oplossing ziet voor de vluchtelingencrisis. Volkskrant >>

Ondertussen doet Brussel ook een poging stoere taal uit te slaan: “Breng ze terug naar Turkije.” Er worden er meer dan 1 miljoen verwacht dit jaar. Alleen in januari zijn er al 30 keer meer ‘vluchtelingen’ aangekomen dan in januari van vorig jaar. Vandaag brengt de EU het formidabele aantal van 308 ‘vluchtelingen’ terug.

The EU finally tried to wrestle back control of the spiralling migrant chaos today with the announcement that 308 illegals are being shipped back to Turkey as part of a landmark agreement.

Brussels also urged member states to automatically deport any migrants who deliberately pass up the opportunity to claim asylum in safe countries to travel to Britain, Germany and Scandinavia where benefits are more generous. Express >>

De enige oplossing lijkt nog om Griekenland maar de rug toe te keren en de grenzen met dat land te sluiten. Griekenland en Turkije zijn niet van plan de vluchtelingenstroom te stoppen. Of kunnen dat niet.

Vluchtelingen – Uiteindelijk zal Europa afvalputje Griekenland dumpen

En al die tijd dobberde men in Brussel maar wat rond

De vluchtelinge weten het. De smokkelaars weten het. De Turken weten het. Europa gaat binnenkort op slot. En dus doen zij allemaal een laatste poging om Griekenland binnen te komen, dan wel om de vluchtelingen daar te dumpen. Een Grexit wordt daarmee alsnog onvermijdelijk. TPO >>

 

 

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Steeds grotere chaos in EU om ‘vluchtelingen’ in Griekenland

 1. Horatius // 03/03/2016 om 14:00 //

  Hoeveel terroristische aanslagen gepleegd door meeliftende IS-strijders zijn er nodig om daadwerkelijk de buiten- en binnengrenzen van Europa hermetisch te laten sluiten?

  Met stormrammen worden de opgeworpen barricades die de invasietroepen tegen moeten houden onschadelijk gemaakt. Alleen het inzetten van traangas kan voorlopig nog enig effect sorteren.
  Landverraders van Nederlandse en Marokkaanse signatuur (Samson en Klaver) willen deze invasietroepen te hulp komen via het inzetten van een luchtbrug vanuit het front in Turkije.

  Dit zijn pogingen om ons land onder een vreemde heerschappij te brengen, marionetten in dienst van de vijand: de politieke, dus radicale Islam en de IS.

  Verder van het Balkanfront geen nieuws, hoewel er aanwijzingen zijn dat de stoottroepen van de radicale Islam voorbereidingen treft voor een Lente-offensief dat moet eindigen in Duitsland en Nederland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: