PVV’er De Jong was doelwit aanslag

Alexander Bakker en Marieke van Essen

Léon de Jong, voormalig PVV-fractievoorzitter in Den Haag en partner van Kamerlid Fleur Agema, was doelwit van een aanslag. Volgens de PVV’er was ‘zijn woonadres bij de dreigende partij bekend’.

De Jong, tegenwoordig fractiemedewerker bij de PVV in het Europees Parlement, onthult dit donderdagavond in een open brief als reactie op schriftelijke uitlatingen eerder vandaag door burgemeester Van Aartsen.

De Jong, die in 2014 aanwezig was tijdens het beruchte ‘minder-minder’-optreden’, zegt volledig verrast te zijn geweest over de naar buiten gebrachte veiligheidssituatie rondom zijn persoon. ,,Dit is voor mijn huidige persoonlijke veiligheidssituatie en die van mijn gezin zeer onwenselijk’’.

Telegraaf >>

Tsja, subversieve activiteiten zijn de Collaborateur Von Aartsen wel toevertrouwd.

Leon de Jong: Ik heb wel degelijk kritiek geuit over de aanpak van mijn bedreigingen

Reactie Léon de Jong op bericht: Van Aartsen: Voormalig PVV-leider Leon de Jong werd heel goed beschermd

De heer Van Aartsen heeft het nodig gevonden om vandaag, zonder mij voorafgaand in te lichten, informatie over mijn veiligheidssituatie naar buiten te brengen. Dit is voor mijn huidige persoonlijke veiligheidssituatie en die van mijn gezin zeer onwenselijk en geeft aan dat deze man geen enkele feeling heeft met deze situatie. Dit appelleert aan mijn gevoel voor juistheid en daarom de volgende reactie.

Tussen Van Aartsen en mij is over mijn veiligheidssituatie tussen mei en juli 2014 persoonlijk contact geweest. Het is goed om te vermelden dat het contact met de NCTV waar burgemeester Van Aartsen over spreekt niet via hem tot stand is gekomen. Dat contact hebben wij door de aard van de aanhoudende bedreigingen zelf gelegd. De NCTV zag aanleiding om dat contact voort te zetten.

Het persoonlijk contact met de heer Van Aartsen stopte na mijn aangifte van een op handen zijnde aanslag op mijn persoon waarbij mijn woonadres bij de dreigende partij bekend was. Deze aangifte is op verzoek van de politie gedaan nadat er bij hen een melding kwam van deze dreiging. De mail van 1 augustus 2014 waarbij ik deze aangifte stuurde naar het mailadres van burgemeester Van Aartsen is tot op heden onbeantwoord gebleven.

Na mijn eerste aangifte zijn nog op diezelfde dag zonder in detail te treden door de politie maatregelen ondernomen, waar ik destijds mijn dank voor heb uitgesproken.
Het is opvallend dat het persoonlijk contact vanuit de heer Van Aartsen stopte, nadat de PVV zich uitermate kritisch opstelde naar aanleiding van het falen van de burgemeester tijdens de pro-IS-demonstraties in de Schilderswijk. De burgemeester weigerde niet alleen, terwijl zijn stad onder hevige druk kwam te staan, om terug te komen van zijn vakantie, hij heeft vanaf die periode tot aan mijn afscheid van de Raad ook niet de moeite genomen bij mij nog te informeren naar mijn situatie. De situatie van een raadslid waarvan hij goed wist hoe die in elkaar zat. Zijn bezorgde toon zoals in de berichtgeving valt te lezen komt niet overeen met zijn houding van de afgelopen twee jaar.

Lees verder >>

 

 

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: