islamisering: ‘Universiteit van Allah? Hogeschool van Angst?’

deze ingang van de UvA nam ik vroeger zelf en toen was het ook al niks

De UvA en HvA moeten hun plicht als academie serieus nemen en niet buigen voor religies, vindt UvA-alumnus Geerten Waling.

Het was weer een enerverend weekje in het Amsterdamse hoger onderwijs. Eerst ging het College van Bestuur van de UvA na lang verzet overstag: volgende maand opent zij maar liefst vijf gebedsruimtes. Daarna bleek de HvA bang om tere zieltjes van toekomstige studenten (lees: klanten) te kwetsen met een plaatje van een vrouwenboezem op de cover van Folia. Speciaal voor de open dag haalde zij alle exemplaren uit de rekken. Het zijn besluiten die niet bijster veel moed en karakter verraden bij de leiders van de ooit zo rebelse en seculiere UvA/HvA.

Folia >>

Dossier islamisering >>

Comments zijn gesloten.

2 Comments on islamisering: ‘Universiteit van Allah? Hogeschool van Angst?’

 1. Ik vraag mij af hoe mensen die per definitie niet achterlijk behoren te zijn het kunnen rijmen, een gebedsruimte in de gebouwen van een universiteit! Als mensen willen studeren dan moeten die mensen toch van een bepaald niveau zijn. Als men een gebedsruimte nodig heeft dan is men kennelijk niet uit het wetenschappelijke hout gesneden. Iedereen die deze gebedsruimtes bezoekt kan rustig worden afgevoerd van de lijst met studenten, het heeft geen zin de studie voort te zetten.

  Like

 2. Deborah Menorah // 15/03/2016 om 12:37 //

  Ben het niet met je een wat betreft de stelling dat gestudeerden/wetenschappers niet ook gelovig zouden kunnen zijn. Ik ken veel gestudeerden en wetenschappers die christen zijn. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Sterker nog, christen wetenschappers en ook artsen zien veel dingen in de wetenschap als fundering voor hun geloof (en veel ook niet, dat is waar).
  Neemt niet weg, dat een universiteit/school zich dient te onthouden van religieuze/geloofszaken, dat hoort in de persoonlijke sfeer thuis.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. De besmetting via de wortels: ISLAMISERING VIA ONZE KINDEREN! | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: