Oops, de lay-out

Het zal wel opvallen, voor de regelmatige bezoekers. Het is nog niet af en ik heb ook geen idee. Ik doe maar wat (dixit Karel Appel, wiens schilderijtjes en beeldhouwwerkjes ik overigens wel mag, en ga er maar van uit dat die niet zomaar wat deed, hij niet).

Ik had al een tijdje het idee dat de onderste helft van mijn site niet bekeken werd, er stond simpelweg veel te veel ( ik keek er zelf zelfs nooit). Ik voer een rigoureuze simplificatie door. En ik wil me concentreren op een paar onderwerpen. Die waar ik me meest mee bezig hou: islamisering, immigratie(jihad), eigen stukkies en nieuws.

Er is niks verdwenen, het staat alleen niet meer op de voorpagina, via de menu’s is alles bereikbaar, en ook die wil ik wat versimpelen.

En nu kom ik op Fenixx. Toen ik daar mee begon vroeg Deckzeijl me of dat niet ten koste zou gaan van deze site. NEE. Ik ben hier mee begonnen, omdat het me niet nog eens gaat gebeuren dat iemand met een simpele druk op een knop al  mijn stukkies kan verwijderen.

Dit is mijn archief, voor stukkies, en voor al die ‘categories’ die ik bij wil houden en terug kunnen vinden. Fenixx maak ik met een paar collega’s vrienden waarvan ik er sommige bijna dagelijks niet alleen spreek maar ook zie en sommigen al ken van de tijd dat mijn stukkies bij een bepaald weekblad met één druk op een knop verwijderd werden.

Ik klooi de komende tijd nog wel even door met de lay-out. En ik ga dit blog meer gebruiken waar ik het ooit voor bedoeld had; mijn stukkies veiligstellen. Voor discussies, comments, en samenwerking, voel ik me helemaal senang bij Fenixx.

ik wil niet u, mijn lezers, afschrikken. Zoveel zal er niet veranderen. Het wordt ook niet minder, wel iets anders, en ik hoop ondanks de wijzigingen dit jaar meer bezoekers te mogen verwelkomen dan afgelopen jaar.

Dat is hem voor  nu, denk ik.

 

 

 

Comments zijn gesloten.

19 Comments on Oops, de lay-out

 1. BertG. // 16/03/2016 om 08:11 //

  Veranderd is het zeker hier nu. De logica ontgaat mij een beetje.
  Ik vind het voorlopig nog erg onoverzichtelijk en rommelig.
  En ik keek toevallig wel regelmatig helemaal onderaan want dat veranderde wel eens.
  Maar voorlopig ben ik nog even aan het zoeken waar ik wat kan lezen.

  Meer bezoekers zou leuk zijn maar dan wel bezoekers die ook nog reageren, anders ben je hier een beetje in je eentje iets aan het plaatsen.
  Dan gaat de lol er bij mij wel een beetje van af dus links plaatst ik al eigenlijk niet meer hier.
  Niemand leest of boeit het verder ook.
  Het zou leuk zijn als de discussie hier weer terug kwam maar dan niet tussen 2 man/vrouw.
  Maar wie ben ik.

  Like

 2. Jij scrolde dus wel naar beneden?
  In principe kwam daar alleen maar spul te staan wat al in ‘nieuws’ verschenen was. Door een vakje aan te vinken werd, en wordt nog steeds, dat opgeslagen onder zorg, immigratie, wonen etc. Via de menubalk boven nog steeds te vinden.

  Het is ook suf dat ik geen idee heb wat de lezers vinden.

  Het is een beetje jammer dat ik niet achter de schermen wat met de lay-out kan klooien en het dan ‘live’ maken als ik er tevreden over ben. Alles wat ik verschuif is gelijk ‘live’. En mijn timing is ook weer fijn verre van goed, want ik begin terwijl ik net druk ben met andere zaken.

  Ook speelt mee dat het me eigenlijk, soms wel en soms niet, een beetje veel begint te worden én fenixx én hier. Mijn prioriteit was toen ik begon om niet nog eens mijn stukkies kwijt te raken. Vijf jaar stukkies voor een weekblad, 1 of 2 per week, zijn foetsie in het grote internet gat.

  En ik denk dat Fenixx meer potentie heeft en dan kan ik mijn tijd beter daar aan besteden. Dan wil ik dit dus wat simpeler en ga ik ook niet meer zoveel mogelijk voorkomen dat ik dingen dubbel plaats. Nieuws wil ik in principe daar plaatsen, tenzij ik het in mijn archief op wil slaan, dan zet ik het ook hier, zodat ik het snel terug kan vinden. Vind ik handig om mensen in discussies mee om de oren te meppen als ik mijn info een beetje paraat heb, of om een stukkie te onderbouwen.

  Dit werd me getwitterd vandaag, dat vind ik dan wel weer lief:

  01

  Like

 3. BertG. // 17/03/2016 om 09:06 //

  Dat blijkt wel weer dat andere blijkbaar Fenixx ook meer voor vol aan zien.
  Om een of andere reden.
  Gisteren plaatste ik nog een artikel van jou bij Bron, met jouw Fubar adres erbij.
  En prompt verschijnt het als een Fenixx artikel, terwijl ik het daar niet vandaan had en het degelijk wel van jouw hand was.
  Zo raak je vanzelf wel in de vergetelheid als ze jouw site niet meer gebruiken als zijnde waar het vandaan komt.
  Ik vind het een beetje vreemd om een andere bron te nemen als vermelding, terwijl het daar niet vandaan kwam maar ook op geplaatst werd.
  Gebeurt vrij regelmatig trouwens. Dat is dus de originele bron negeren.
  Als of jij het van Fenixx herblogd hebt i.p.v. andersom.

  Like

 4. BertG. // 17/03/2016 om 11:49 //

  Gerrit was hier trouwens al bang voor, ik ook trouwens.
  Maar ik zie iedereen wel weer terug op sites waar wat meer potentie in zit en waar ik dan maar mijn tijd in ga stoppen.
  Maar een handige data bank is altijd meegenomen om in de buurt te hebben.

  Like

 5. Bij rommel bijvoorbeeld hebben we zelf aan Bron gevraagd of die naar Fenixx wilde verwijzen, toen die een tijdje naar rommel zijn site ‘rommelig’ verwees. In dat geval is het onze eigen keuze geweest. De reden is dat we meer zien in een blog met meerdere auteurs waar dus constanter content geleverd kan worden met 4-5 man dan één persoon in zijn eentje kan.

  Ik snapte toen ook niet waar Gerrit bang voor was. Ik hang mijn keyboard niet in de wilgen. Al mijn ‘artikelen’ sla ik hier op. Alsook onderwerpen waar ik een archiefje over bijhoud. ‘Marokkanenprobleem’ kwam net weer van pas op twitter:

  01
  https://fubar.mobi/category/marokkanenprobleem/

  Dergelijke dingen blijf ik gewoon opslaan.

  En ja, ik vind de lay-out nu ook een puinhoop. Maar ik kan het niet van tevoren aanpassen en heb maar 24 uur per dag.

  Like

 6. Ik zie je gaat weer 1 van mijn adviezen opvolgen. En je verhuist dus naar Fenixx. Dat is altijd beter. Nu is/was het dubbel op. Maar het blijft toch ” amateur’ werk ! zoals alle sites van deze strekking, zonder uitzondering, slecht zijn in regie en uitstraling naar buiten !

  Like

 7. Ik moet even op antwoord van WordPress wachten om hier een paar dingen aan te kunnen passen.

  Like

 8. @BertG.

  Je moet ff geduld hebben voor dat lay-out gedoe van me. Ik ben soms wat radicaal, maar in dit geval is het ook een schop onder mijn eigen hol. Ik moest al maanden de communicatie met WordPress herstellen, ik had een rechtstreekse chat met ze en nu niet meer. En ik wilde al tijden wat aan de lay-out doen. Ja, het ziet er nu niet uit. Maar dat komt wel weer.

  Als je nieuwsgierig bent waar ik naar aan het kijken ben dan kun je hier een aantal mogelijkheden aanschouwen. http://www.mhthemes.com/demo/?theme=magazine_6

  Ergens bovenaan staat: MH-magazine demo 6, er staan 12 demo’s en die kun je daar zelf invullen. Ik wil er niet eentje rechtstreeks pikken, maar een beetje snoepen uit de verschillende mogelijkheden die dit ‘sjabloon’ heeft. Dat het wat op zich laat wachten ligt een beetje aan mij en een beetje aan wordpress.

  Nu ik radicaal van alles heb lopen Jorissen hier (het is niet echt weg hoor) ben ik verplicht om met WP in conclaaf te gaan, en dat zetje had ik nodig.

  Like

 9. BertG. // 21/03/2016 om 09:38 //

  Fubar, ik heb het even bekeken, je link over de thema’s, dus zo doen ze dat.
  Je zoekt iets uit en je bent zo goed als klaar.
  Ik dacht dat iedereen dat helemaal zelf in elkaar knutselden met vele vreemde en rare tekentjes om een pagina op te bouwen vanuit niets.
  Zo iets heb ik iemand wel een zien in een voor mij onbegrijpelijke taal.
  Je herkent wel veel sites als je alle thema’s bekijkt.
  Dus daar hebben ze ’t vandaan.

  Like

 10. @BertG.

  77 regels code heb ik tot nu toe gebruikt, dat ziet er ongeveer zo uit:

  01

  In bruin telt niet mee, dat heeft geen invloed als het tussen een streepje en een sterretje staat /*, maar daar heb ik genoteerd wat de code er onder doet, anders vergeet ik het na een tijd. Die code is ‘CSS’ code, niet betalende sites hebben daar geen toegang toe.

  Daar heb ik wat lettertypes en kleurtjes aangepast voornamelijk, wat niet kan als je een helemaal standaard sjabloon gebruikt.

  Ik wilde een beetje een mix van die ‘demo’s’ die in de link hierboven staan gaan gebruiken, een beetje van de een en een beetje van de ander, maar toen liep ik vast. Ik had het wel weer terug kunnen zetten zoals het was, maar dan is mijn noodzaak om het uit te zoeken weg. Het is mijn stok achter de deur om mezelf te dwingen. Maar voorlopig is het even wachten op antwoord van WordPress voor ik verder kan.

  Like

 11. BertG. // 21/03/2016 om 19:37 //

  Ja, dit bedoel ik. Zo ziet die taal er uit om een site te verbouwen.
  Ik ben niet onhandig met een pc, maar een site bouwen/ bewerken, nog nooit 1 seconde mee bezig geweest.
  Daar heb ik werkelijk de ballen verstand van.

  Like

 12. Als je met je rechtermuisknop ergens op kikt. In di geval klikte ik op het zwarte balkje met E.J. Bron en je selecteert dan ‘element inspecteren’ dan opent er een schermpje met code:

  01

  als ik bijvoorbeeld dan in mijn CSS ” font-size: 1.5rem;” 1,5 aanpas worden de letters van E.J Bron groter of kleiner.
  als ik “font-weight: 400;” 400 aanpas worden de letters dikker of minder dik.

  Like

 13. Fiimpje van ‘verwarde’ mannen met goede close-up beelden ! Met een beetje goede wil wordt dit de toekomst van 75 ISIS Marokkanen !
  http://www.prochan.com/embed?f=4a5_1451561463

  Like

 14. Antwoord WordPress:

  “The problem is the instructions you found are for the self-hosted version of MH Magazine and they don’t work exactly the same.’

  behoorlijk suf dan dat ik daar kom door op hun link (helemaal onderaan op deze site) te klikken: (heb ik ze ook wel ff gemeld, maar dat zal wel weer 3 dagen duren)

  01

  Ik kan dus niet doen wat in de ‘demo’s’ stond. Daar komt het op neer.

  En een normaal gesprek vlot ook niet echt als ik blijkbaar 3 dagen op antwoord moet wachten.

  Dan maar weer verderprutsen met wat wel mogelijk is.

  Sorry voor het ongemak in de tussentijd. Ik klooi wel een beetje verder.

  Dat is dus het nadeel als je niet echt zelf je site kan bouwen, maar afhankelijk bent van.

  Ik heb ook maar 24 uur per dag.

  Like

 15. @BertG.

  Vraagje. helemaal onderaan hier he, jij kijkt daar wel eens zei je. daar heb ik dit staan:

  01

  Kijk je daar ook wel eens?

  Als ik dan niet kan doen wat ik wil, (demo’s), dan zoek ik andere wegen en kan ik misschien dit onderdeel er voor inzetten …

  Like

 16. BertG. // 24/03/2016 om 13:09 //

  Dat is nog eens mooi onderaan.
  Helemaal in GeenStijl roze stijl gekleurd.
  Valt wel lekker op zo die kleur.

  Like

 17. Haha, hij is wel erg hard he. Maar klik je wel eens op die sites? Ik vraag me af of dat overzichtje gebruikt wordt. Ik kan wel zien dat ik uitgaande clicks heb en hoeveel, maar ik kan niet zien of dat komt door links die ik gebruikt heb in stukjes of bijvoorbeeld door ‘onderaan’.

  Like

 18. BertG. // 25/03/2016 om 05:54 //

  Ik klik soms op 1 van de links helemaal onderaan.
  Vind het wel een handig overzicht op sites en of er weer wat nieuws bij staat wat ik nog niet gezien of gelezen heb.
  Voor sites die niet zo vaak vernieuwen of ik niet dagelijks bekijk is het erg handig.
  Maar eigenlijk zou ik mijzelf dan daar even moeten aanmelden om op de hoogte te blijven.
  Maar dan loopt me hele postvak over aan nieuwe berichten.
  Nou kan ik alles in 1x zien zonder alle sites te bezoeken 1 voor 1.
  Ik denk dat je het daarom ook op je site erbij gezet heb, als overzicht.

  Like

 19. BertG. // 25/03/2016 om 06:13 //

  Microsoft bouwt Twitter-robot, binnen één dag veranderd in racistische hatemachine
  ‘Hitler had gelijk ik haat Joden’
  Microsoft heeft een project met een kunstmatig intelligente twitterende robot stilgelegd, omdat die racistische teksten op Twitter zette.
  De chattende robot TayTweets werd woensdag gelanceerd en was bedoeld als een experiment om kunstmatige intelligentie en gespreksbegrip te testen. Dat project was echter geen lang leven beschoren, nadat de robot tweets plaatste met teksten als “Hitler had gelijk ik haat Joden”.
  http://omg.tpo.nl/2016/03/24/microsoft-bouwt-twitter-robot-binnen-dag-veranderd-racistische-hatemachine/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: