Assad brengt IS grote slag toe met herovering Palmyra

Regeringstroepen van de Syrische president Bashar al-Assad hebben de eeuwenoude stad Palmyra op Islamitische Staat (IS) heroverd. Het is het grootste verlies voor IS sinds het uitroepen van ‘een islamitisch kalifaat’.

Elsevier >>

Syrian army retakes Palmyra from ISIS

01

Syrian government forces have retaken the ancient city of Palmyra from Islamic State. The army now aims to use the desert city as a “launchpad” to expand operations against the terrorist group.

Syrian President Bashar Assad said the victory proves the success of the army’s strategy in combating terrorism.

“The liberation of the historic city of Palmyra today is an important achievement and another indication of the success of the strategy pursued by the Syrian army and its allies in the war against terrorism,” he told a French delegation on Sunday, according to Syrian TV.

RT >>

Comments zijn gesloten.

2 Comments on Assad brengt IS grote slag toe met herovering Palmyra

  1. Nou, een groot verlies? Er zijn iets te veel mensen die niet weten hoe ISIS werkt, het gaat ISIS niet om het beheersen van het gebied maar om het veroveren van gebied. Na de verovering is het een last en is men het liever kwijt dan rijk.

    Destijds hebben de Nazi’s Europa bezet om overal rijkdommen vandaan te halen, en als dat allemaal naar Berlijn was verscheept dan begon men weer opnieuw door weer nieuwe ‘belastingen’ te heffen. ISIS heeft een andere strategie. Bij ISIS wordt er een maal veroverd, dan wordt alles wat er is ten gelde gemaakt en de rest wordt in de brand gestoken. ISIS werkt met terreur, en de angst is hun wapen. Die angst zorgt er voor dat er geen tegenstand is. ISIS had Palmyra al een geruime tijd geleden verlaten, omdat er niets te halen was. Ze hebben het achter gelaten na het te hebben vernield.

    Die overwinning op ISIS is prachtig, maar het getuigt wel van geen inzicht hebben in de situatie.

    Like

  2. BertG. // 28/03/2016 om 13:10 //

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: