Gedachtenpolitie in Woerden

Bezoek aan de deur
Twee Woerdense dames (namen om privacyredenen niet genoemd, maar bekend bij de redactie) keken dan ook vreemd op toen ze donderdagmorgen politie aan de deur troffen. Twee agenten met een uitgedraaide lijst van commentaren op Facebook kwamen verhaal halen over de inhoud van die epistels met de strekking ‘we moeten meer tegenstand bieden’ en ‘rot op burgemeester’.

“Ik had twee man aan de deur”, vertelt de vrouw aan Woerden Dichtbij. “Ze wilden weten wie er achter de commentaren zaten die ze hadden uitgeprint. Ze willen denk ik niet dezelfde toestanden als de vorige keer in oktober.”

“Ik snap het wel ergens hoor, maar ik schrik er toch van”, vervolgt de vrouw. “De agent las het voor en vroeg of ik dat gezegd had. En dat was het wel. Ik kreeg geen opmerkingen of commentaar, alleen of ik het gezegd had. Ik vond het eigenlijk niet zo extreem maar het was kennelijk al voldoende om door de politie opgezocht te worden. Ik heb het commentaar maar verwijderd, ik heb geen zin in dit gezeik aan de deur. Ik heb m’n mening gegeven en dan gelijk politie aan de deur. Ik vind dat wel veel te ver gaan eigenlijk.”

Dichtbij >>

h/t BertG.

Comments zijn gesloten.

3 Comments on Gedachtenpolitie in Woerden

 1. Cale // 28/03/2016 om 22:28 //

  Zie deze film en zoek de verschillen…

  Like

 2. Ik heb begrepen dat de politie als eerste uitgeschakeld word

  Like

 3. A. Beumers // 29/03/2016 om 14:09 //

  Nederland is al lang niet meer het land van vrije meningsuiting, maar een gecontroleerde rechtsstaat. Dat zal grote weerstand opwerpen. Nog niet zo lang geleden was de Duitse stasie een kwel voor het Duitse Volk. Alles verandert in Nederland. Het lijkt dat nu ook deze stasi vormen binnen gehaald te worden. Het wordt het land van volksverraders en de politie doet de rest .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: