Rutte’s goede vriend wil graag de Armeense genocide voltooien

Dit hadden de Turken al eens met deze kerk gedaan

the ruined structure had come to be used as a barn after Diyarbakır’s remaining Armenian population, estimated to be around 35,000 people in 1927, left the city.

En begint alvast met de laatste kerken te onteigenen

En in plaats van dat Rutte elke Turkse moskee hier platbrandt beloont die Erdogan met 6 miljard euro van uw en mijn geld. Ik zou graag Rutte zijn kop op een staak gespietst zien (op Turkse wijze).

Honderd jaar geleden was de bevolking van Turkije nog voor 25% christelijk, nu minder dan 1 procent omdat Turkije alle christenen uitgeroeid heeft. Met zo’n land doe je geen zaken, met zo’n land onderhandel je niet. Op zo’n land flikker je elke atoombom die je hebt.

En denk maar niet dat de Turken hier niet zullen doen wat ze thuis gedaan hebben als ze eenmaal met voldoende zijn. De Turken zijn de grootste moordenaars in de geschiedenis van de mensheid met minimaal elke honderd jaar een genocide op hun naam. Degene die Turken ons land binnenlaat laat moedwillig genocideplegers op ons los.

01

Surp Giragos Armenian Church in Diyarbakır province, restored after 30 years, received the European Union Prize for Cultural Heritage / Europa Nostra Award

Erdogan onteigent de grootste Armeense kerk in het Midden-Oosten

Surp Giragos Church, the largest Armenian church in Middle East, is among the places in Sur province of Diyarbakir that are expropriated by the decision of the cabinet. With the same decision, Syriac, Chaldean and Protestant churches are also expropriated.

While clashes and curfews continue in Diyarbakir, the cabinet took an urgent expropriation decision. Surp Giragos Church, the largest Armenian church in Middle East, is among the places in Sur province of Diyarbakir that are expropriated by the decision of the cabinet. Left to its own fate for years, the church was finally restored and opened to worship in 2011. With the same decision, Syriac, Chaldean and Protestant churches are also expropriated.

According to the cabinet decision published in Official Journal on March 25, an “urgent expropriation” decision is taken concerning 6.300 plots of land in Sur province. With this decision, many places in Abdaldede, Alipaşa, Cemal Yılmaz, Camikebir, Cevatpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, İnönü, İskenderpaşa, Lalebey, Malikahmet, Özdemir, Süleymangazi, Savaş, Şemhane and Ziyagökalp neighborhoods and two neighborhoods in Yenişehir province are expropriated.

Surp Giragos Church, the largest Armenian church in Middle East, Surp Sarkis Chaldean Church, Armenian Catholic Church, Virgin Mary Ancient Syriac Church and Protestant Church are among the places that are expropriated.

Agos >>

Verhaal van de verzorger van de kerk voor die onteigend werd: http://www.eurasianet.org/node/67879

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: