Oekraïne, of Ostraum voor de EU

En niet alleen voor de EU, meer nog voor de Verenigde Staten. Victoria Nuland gaf dat duidelijk aan toen zij in een telefoongesprek zei: “Fuck the EU”. Oftewel het gaat hier allereerst om Amerikaans geo-strategisch belang en de EU mag het uitvoeren (en de klappen opvangen als het mis gaat).

Dat het niet om een “handelsverdrag” gaat zoals ze u nog steeds proberen wijs te maken, blijkt wel uit het feit dat deel van het verdrag al in werking getreden is, maar dat vertellen ze er niet bij. Het blijkt ook uit het feit dat onze handel met Oekraïne verwaarloosbaar klein is. Dat ze toch op dit aspect hameren, waar het verdrag dus niet om gaat, geeft aan dat ze iets te verbergen hebben.

Wat verbergen ze? Het militaire deel van het verdrag en de clausules die nauw omschrijven hoe Oekraïne moet hervormen om meer in lijn met EU-regelgeving te komen. Dat laatste is niet van belang als je wilt handelen, maar alleen maar van belang als je een toetreding van de Oekraïne tot de EU nastreeft. Met, ik noem maar wat, Brazilië handelen we ook en hebben we vast ook wel wat handelsverdragen lopen, maar aan hen vragen we niet hun regelgeving aan te passen conform de toelatingseisen voor de EU.

Rutte liegt als die beweert dat dit associatieverdrag (geen handelsverdrag) geen voorportaal is voor toetredingsonderhandelingen tot de EU. Van Rompuy, Juncker en Poroshenko hebben het openlijk toegegeven en er aan toegevoegd dat het onomkeerbaar is. Bovendien legden andere landen die tot de EU zijn toegetreden exact hetzelfde traject af.

Het is schofterig hoe dit kabinet het referendum behandelt. Het referendum is van het volk, het is de enige manier die het volk heeft om zich uit te spreken over een belangrijke kwestie. En het kabinet kotst er op en obstrueert het. Heel veel minder stemlocaties openstellen dan bij het vorige referendum, wat door de shredder gehaald werd en waardoor we nu feitelijk bezet zijn door de EU, duidt daar op. Dit kabinet houdt niet van democratie.

GeenStijl liet alvast het stemformulier zien en gaf een linkje naar het vorige. Voor de duidelijkheid zet ik ze even naast elkaar.

01

Bij het huidige -linker-  formulier is de kans groot dat u in het grote witte vak gaat lopen krassen en dan is uw stem ongeldig. Dat weet de overheid ook wel, ze zijn niet helemaal gek, en zet dat er dan ook onder in kleine lettertjes, waarvan ze weten dat die vaak slecht gelezen worden, om zich in te dekken. Bij het vorige formulier 2005 (rechts), waar ze hun reet mee afgeveegd hebben, kon u niet het verkeerde vakje aankruisen want er was maar één vakje. En het is grafisch ook nog zo ingedeeld, dat linker formulier, dat uw oog automatisch naar ‘voor’ getrokken wordt, door die twee zwarte vakjes die visueel veel zwaarder wegen.

En de bedriegers, Bolkestein, die beweren dat wij een kamer kiezen en dat die dan vervolgens over dit soort zaken beslissen, laten weg dat de kwestie Oekraïne nog helemaal niet speelde tijdens de vorige verkiezingen. Wij hebben daar helemaal nooit over mogen stemmen en het gaat niet aan dat jullie dat zonder mandaat voor ons beslissen.

De uitbreiding van de EU:

01

Is een voorportaal tot NAVO-lidmaatschap:

01

De kaartjes en de jaartallen liegen niet. Ik kan er niks anders van maken.

De EU is imperialistisch (dan voelen de jongetjes en meisjes in Brussel zich groot) en wil Ostraum, ze willen ook Turkije er nog bij, die krijgen visumvrij reizen zo meteen, ondanks alles en alles en alles en alles wat er mis is met dat land en daarna graag die Mediterrane Unie. En de VS wil zijn wereldhegemonie behouden en voert nog steeds een koude oorlog strategie van het ‘containen’ van Rusland, de ‘Brezinski-doctrine’ en daar komt de EU met zijn aspiraties van imperial overstretch goed van pas.

De kaartjes hierboven heb ik al eens gebruikt in een stukje. Clash of Civilizations heette dat. Juist ja, naar Samuel Huntington. En dan toegepast op de Oekraïense situatie. Die grenzen tussen culturen die Huntington aangeeft, breuklijnen zo je wilt, loopt in het geval van Oekraïne dwars door Oekraïne. Aan de ene kant het Slavisch-Orthodoxe deel en aan de andere kant het Westers-protestants-katholieke deel. (als het aan mij ligt maken we geen oorlog met elkaar, want we hebben een veel groter gezamenlijk probleem; islam)

Ditzelfde associatieverdrag staat ook in de planning voor Moldavië, Wit-Rusland en Georgië en eerder ook nog voor Azarbeidjan.

Tijd voor een nieuw kaartje:

01

Niemand kan volhouden dat dit geen aanval is op de Russische invloedsfeer. Dan is het te makkelijk me als Poetinvriend weg te zetten, ik heb weinig met die autocraat, al laat die leuk zien hoe je ISIS in een paar maanden met wat ouwe bommen naar God kan bombarderen en dat de NAVO met al zijn bombarie en precisiebombardementen IS alleen maar op heeft laten rukken.

Toen de Verenigde Staten Georgië NAVO-lidmaatschap in het vooruitzicht stelde begon dat land vrijwel onmiddellijk een oorlog tegen Rusland om de semi-autonome gebieden Zuid-Ossetië en Abchazië weer onder volledige controle te brengen. De gevolgen zijn bekend, de NAVO verleende geen steun en Georgië delfde het onderspit. Die mislukte president, Shakasvili, moet zich daar nu voor het gerecht verantwoorden, maar is hem gesmeerd en de nazi’s in de regering van het EU-gezinde deel van Oekraïne hebben hem gouverneur gemaakt van Odessa. (voor bewezen diensten ofzo)

Die oorlog op die ‘cultuurgrens’ is al langer bezig. Servië, verketterd en veroordeeld, is Slavisch en orthodox. Bill Clinton en de EU hebben de islam gebruikt om dat land op de knieën te dwingen. De jihadisten werden letterlijk ingevlogen. Je hoeft geen Poetinpijper te zijn om in te zien dat dat niet zo handig is, wat er gaande is.

Kiev-Rus is de bakermat van Rusland. Oekraïne is nooit een land geweest. Als je denkt het beter te weten mag je me een kaart laten zien dat Oekraïne een zelfstandig land was, tussen zeg 900 en 1994. Dat kun je niet, behalve een half jaartje tijdens de Russische revolutie toen anarchisten dachten hun dingetje te kunnen doen in Wit-Rusland en Oekraïne.

Oekraïne is altijd verdeeld geweest tussen Polen (dat was ooit veel groter dan wij beseffen), Litouwen (daar geldt dezelfde opmerking) en Oostenrijk-Hongarije (Habsburg zo je wilt) en Rusland. Maar bovenal is het de bakermat van Rusland:

01

In ’94 in het verdrag van Boekarest (na de ineenstorting van de Sovjet-Unie) is bepaald dat Oekraïne, toen nog goed voor 40% van het Sovjet kernwapenarsenaal, en de meeste kennis en fabrieken stonden ook daar, neutraal zou zijn. Met het opnemen van Oekraïne in de EU-NAVO wordt die afspraak geschonden.

U moet niet vergeten hoe belangrijk Oekraïne, niet alleen historisch, is voor Rusland. Oekraïne heeft de beste landbouwgronden van Europa, een goed opgeleide bevolking in tegenstelling tot het mohammedaanse gajes dat we importeren. De meeste Sovjet-industrie, mijnbouw en kennis stond in Oekraïne. Niet zo heel raar, het was het meest Europese deel. Ondanks dat er af en toe eens een ruimtevaart-dingetje terugkeert in Kazachstan, kunnen we allemaal zonder veel moeite bedenken dat de meeste kennis niet van de Mongoolse steppen komt.

En die invloedsfeer nu wil de EU onder zijn controle brengen. In opdracht van de Verenigde  -Fuck de EU- Staten die 5 miljard beschikbaar stelden om daar weer een ‘kleurenrevolutie’ op gang te brengen. Ze bedenken altijd van die prettige termen; ‘rozenrevolutie’, ‘oranjerevolutie’. Maidan was een staatsgreep. In elk woordenboek. Vervolgens kondigde het anti-Russische deel van Oekraïne onmiddellijk allerlei discriminerende taalwetten af.

Oekraïne is een land in (burger)oorlog.

Oekraïne heeft de grootste en rijkste landbouwgronden van Europa.

Oost-Oekraïne, precies daar waar steeds om gevochten wordt (al hoort u er niks meer van), beschikt over enorme schaliegasvoorraden en de zoon van Joe Biden is de baas van het bedrijf dat dat uit gaat baten.

Bijna alle pijpleidingen van Rusland naar Europa lopen door Oekraïne:

01

Oekraïne is na Wit-Rusland, maar dat hangt er om, het meest corrupte land van Europa.

Oekraïne hoeft zich niet te conformeren aan landbouwregelgeving maar krijgt wel vrij toegang tot de EU-markt. Nederlandse (en andere) boeren zullen failliet gaan aan rotzooi die zij zelf onder die omstandigheden niet mogen produceren. Oekraïne is na Rusland by far het grootste stuk grondgebied op het Europese continent. Met, nogmaals, de beste landbouwgronden.

De kippen van Thieme:

01

Voor het gentech bedrijf Monsanto geldt vrijstelling van EU regelgeving voor Oekraïne. Wat in heel de EU verboden is kan op het grootst beschikbare landbouwoppervlak in Europa toch verbouwd worden en “geëxporteerd” naar die hele EU. Jesse Klaver en zijn GroenLinkse kabouters zijn kneiterend gek dat ze voor dit verdrag stemmen. Het is een ecologische ramp die zijn weerga niet kent. (daar moesten wij als EU-critici ‘links’ maar eens vaker op aanvallen, hun eigen stokpaardjes) En vervolgens is datzelfde Monsanto, en nog een heel zwikkie Amerikaanse bedrijven, via het TTIP -verdrag (is dat niks voor een referendum?), bij voorbaat de winnende partij bij welke rechtbank wie ook maar welke zaak aan zou willen spannen.

Ondertussen richt de VS Oost-Europese divisies op, komt van de week weer met extra F-15-s naar Nederland en Ijsland, die daarna doorreizen naar Oost-Europa, omdat Poetin zo agressief is.

Oekraïne heeft de laagste lonen en uitkeringen van heel Europa, maar wel een goed opgeleide bevolking. Die zitten dus in een wip en een zucht in West-Europa, om hier de concurrentie met de rest van de werklozen aan te gaan. Juichen voor de werkgeverspartij VVD en de Marokkanenclub (de Turken hebben zich afgescheiden) PvdA kan het niet bommen [ … ] want die werken toch niet. Oekraïne houdt geen weldenkend mens meer over en gaat nog verder naar de verdommenis, nadat het economisch gehalveerd is sinds de coupplegers voor het EU-verdrag kozen.

Oekraïne is een oligarchen- en maffiastaat met brievenbusfirma’s in Nederland om het geld wit te wassen van kinderarbeid.

De plundering van Oekraïne begon al gelijk na de staatsgreep maar zal ongekende vormen aannemen eens dit militaire pact, want dat is het, bekrachtigd is.

 

En, het leidt tot oorlog.

Ik ga niet elke opmerking mijnerzijds met een linkje staven dan ben ik over drie weken nog niet klaar. Hier heb ik een dossiertje over Oekraïne geparkeerd als u meer leesvoer wilt.

Ik houd me aan één ding vast. De vorige keer dat de corporatistische fascisten op zoek waren naar Ostraum luidde dat het einde van hun rijk in. En ook die wilden samen met het nazistische Turkije …

De vergelijking is on-ontkenbaar.

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: