Hoe Jan Peter Balkenende de vader van een klein jongetje vermoordde voor geld

Sergeant Robert Donkers uit Kerkrade was de vijfde Nederlandse militair die omkwam in Afghanistan. De eerste twee waren met een helikopter naar beneden gekukeld, de derde met een F-16 en de vierde schoot zichzelf voor het hoofd.

Als graanhandelaar Jan Pieter Balkenende netjes een condoom gebruikt zou hebben toen die Thona Johanna Sandee besprong dan had Jan Peter niet het licht gezien in 1956 en waren bovenstaande mannen waarschijnlijk nog in leven geweest.

Op 6 april 2007 reed Sergeant Robert Donkers met zijn pantservoertuig patrouille toen zijn Patria kantelde als gevolg van een wegverzakking en hij onder het voertuig bekneld raakte  en later in Kamp Holland aan de gevolgen daarvan overleed. Terwijl Robert Donkers zinloos stierf in een islamitisch hellhole zat zijn vrouw Mira zwanger thuis van zoon Stan die inmiddels acht jaar oud is.:

Donderdag 2 februari 2006 stemde de Tweede Kamer in met Nederlandse deelname aan de ISAF-vredesmissie in de provincie Uruzgan, in Zuid-Afghanistan. Dat dit niet makkelijk ging blijkt wel uit het feit dat coalitiepartner D66, die met Van Mierlo nota bene de minister van Buitenlandse Zaken leverde, tegenstemde.

Waarom moest Nederland hier zo nodig aan mee doen? Wat was het directe Nederlandse belang? Ik kan het niet bedenken. Wiki geeft een heel lijstje van de fantastische ontwikkelingen die dankzij Nederland tot stand gekomen zijn, maar het heeft er veel van weg dat dat lijstje door één of andere belanghebbende militair bij elkaar gepend is.

“De omvang van het Afghaanse leger en de politie is toegenomen”. Dat ze nog steeds minderjarige jongetjes verkrachten wordt niet vermeld. “Het gebied waarin het Nederlandse leger de lokale bevolking bereikt breidt zich steeds verder uit”. Dat de Taliban weer volop terug is wordt niet vermeld. Ook zou de gezondheidszorg en het onderwijs verbeterd zijn. Het leest alsof mijn neefje de kolonel het heeft opgeschreven. De grootste prestatie van het Nederlandse leger is misschien wel de aanleg van 16 kilometer ‘snel’weg tussen Tarin Kowt en Chora. Er wordt niet bij vermeld dat ze daar steeds lokale warlords voor in huurden om de aanleg er van te beschermen omdat ze daar zelf niet toe in staat waren. Het is waarschijnlijk het duurste stukje snelweg ooit met Nederlands geld aangelegd. Zestien kilometer in een immens land. Maar hopelijk verongelukt een volgende Rob Donkers dan 16 kilometer lang niet door een wegverzakking als dat asfalt inmiddels tenminste niet weer uiteen gereten is door bermbommen.

Afghanistan is nog steeds net zo’n achterlijk apenland als voor de dood van de vader van Stan:

Als onderdeel van “The War on Terrror” heeft het ook al niet geholpen, want inmiddels pleegt de islam bijna wekelijks aanslagen in Europa. Ik zal Jan Peter Balkenende niet beschuldigen van corruptie (al doet het het wel leuk in de titel), dat doen andere sites al, maar het is een feit dat een jaartje na het Uruzgan besluit het pijpleidinglegbedrijf waar Ronald Balkenende (broer van) mede de scepter zwaait, Tenaris, een aardige opdracht binnenhaalde om leidingen in Irak te mogen leggen. Waar we ook, weer, door Balkenende ingerommeld zijn.

Zou Balkenende beseffen dat zijn besluiten tot doden leiden, dat jongetjes als Stan daardoor opgroeien zonder hun vader. Dat die zogenaamde “War on Terror” niet tégen de Taliban was, maar vóór een pijpleiding dat weet die vast wel, zeker gezien de functie die zijn broertje bekleedt.

Het Amerikaanse pijpleidinglegbedijf Unocal mocht prima zaken doen met de Taliban van Washington:

01

volkskrant

Toen de Taliban echter besloten het contract niet aan Unocal te gunnen maar aan het Argentijnse Bridas (hey, alweer Argentinië, net als waar Tenaris gevestigd zit), moesten de Taliban verwijderd worden. De eerstvolgende ‘democratische’ president van Afghanistan die door de Amerikanen geïnstalleerd werd, Hamid Karzai, was, voor die president werd, adviseur bij … Unocal. En Ahmed-Wali Karzai, Hamids broer, mocht dankzij zijn goede contacten bij de CIA de opiumindustrie weer op poten zetten die net door de Taliban verboden was dat jaar.

 

01

fubarfubar, het is een kladje met een pak links. uit 2007-2008 meen ik, ik ben het origineel kwijt …

Waarom zou je in/tegen dit soort landen willen vechten? De eerste taak is om ze hier buiten de poort te houden, maar laat die nou juist wijd open staan. Hopelijk groeit Stan op tot een flinke jongen, dan kan die net als zijn papa ook tegen de islam vechten. Alleen dan niet in Afghanistan, maar hier, thuis, in Nederland.

 

“Every Afghani man is a fighter: War is a way of life,” Tome Carew said in an interview. He is a veteran of Britain’s legendary commando Strategic Air Services, who trained the mujahideen in their fight against the Soviets.

“You see a lot of sickening sights in the SAS, an awful lot. I can stomach most things, but this was truly nauseating. A body was lying on the ground. You could tell it was a body from the congealed blood that stained the stony ground in circles around it, but it was barely recognizable as a human being.

“The torso had been mutilated. The limbs stomped a mash of ruby red flesh and splintered bone. The head had been kicked off and used as a football. No features could be made out; no eyes or nose were left on this gruesome, bloody skull – just a few remaining wisps of blond hair that gave the clue as to who this once was: a Russian crewman on a Hind E helicopter.

“The mujahideen had shot down his aircraft just half an hour earlier. God knows how badly he had been hurt when it had crashed into the trees just outside the Afghan village, but he had clearly tried to crawl to shelter. The villagers had got to him first and showed no mercy.

“They had attacked him with their boots, with knives, with crude farm tools. Now they circled, panting, swathed in sweat, jostling to crow over the victim, their hands and clothes stained with his blood.

“I felt bile rise in my throat. Somewhere, at the edge of my memory, I recalled some lines from Kipling’s ‘Young British Soldier’:

‘When you’re lying out wounded on Afghanistan’s  plains,

‘and the women come out to cut up what remains,

‘you roll to your rifle and blow out your brains.’

Lees verder >>

 

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: