In de maanden november, december en januari heeft Rochdale tachtig procent van de huizen aan statushouders gegeven

Hester van Buren, voorzitter van de raad van bestuur van Rochdale, zegt in een toelichting dat tijdelijk wél meer huizen naar statushouders zijn gegaan om achterstanden weg te werken. “In de maanden november, december en januari heeft Rochdale tachtig procent van de huizen aan statushouders gegeven,” aldus Van Buren. Zij zegt dat ze kan begrijpen dat dit gegeven het beeld van sommige medewerkers op de woningverdeling heeft beïnvloed.

Per saldo maakt het volgens Rochdale helemaal niets uit. Van Buren: “In 2015 is uiteindelijk gewoon 70 procent van de huizen naar woningzoekenden gegaan. Dit jaar gebeurt dat ook weer.” Ook De Key erkent een inhaalslag te hebben gemaakt. Ymere wil niet spreken van een inhaalslag. De corporatie houdt het er op dat tijdelijk meer woningen naar statushouders zijn gegaan, ‘basta’. Het gemiddeld aantal huizen dat statushouders krijgen bedraagt, aldus Ymere, onveranderd dertig procent.

Parool >>

 

Comments zijn gesloten.

2 Comments on In de maanden november, december en januari heeft Rochdale tachtig procent van de huizen aan statushouders gegeven

  1. In Maastricht is het niet anders. Het Krapuul, ze komen naar binnen en geven de medewerkers aldaar nog geen hand, want ‘vrouw’, minderwaardig !
    Het jounalistenschorem schrijft daar geen woord over !

    Like

  2. Nijmegen e.o hetzelfde. Minstens 25% gaat naar statushouders maar dit propagandapercentage vertrouw ik niet. Gemeentes eisen eerst een hele berg woningen bij de corporaties op en de rest mag de huurmarkt op waar ze verder worden afgeroomd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: