“Het Koerdische probleem bestaat niet meer …” – De Dersim Genocide

Door: Serin Katia. Vertaling: Fubar.

Mijn moeder’s naam was Sherin.

Mijn vaders naam was Sherko.

Mijn vier broers en baby-zusje waren mijn beste vrienden.

We hadden een lieflijk klein huisje met een fijn tuintje vol met kleurrijke bloemen.

Mijn moeder zei altijd dat we haar zonnestraaltjes waren. Mijn vader leerde ons over eer en waardigheid. We waren altijd samen, nooit gescheiden. We hadden een gelukkig leven, vol liefde.

En toen kwamen ze !

De engelen des doods !

Eerst onthoofdden ze mijn vader voor onze ogen. Ze hielden moeder zo dicht bij hem dat ze het bloed kon ruiken dat uit zijn nek gutste. Op dat moment zag ik dat haar hart ook onthoofd was.

Daarna, namen ze mijn moeder en verkrachtten haar voor onze ogen. Allemaal. Eén voor één, en ze gebruikten er afschuwelijke attributen bij. We stierven duizend doden tijdens deze marteling die we gedwongen toekeken. Ze stierf in afgrijselijke pijn.

Toen namen ze elk van mijn broers. Eerst, sneden ze één voor één hun vingers af om er zeker van te zijn dat ze langzaam zouden sterven. Toen, sneden ze hun tongen uit, terwijl ze zeiden dat niemand ooit nog onze taal zou spreken.

Ik bad dat ik zou sterven ! Ik bad dat ik doodgeschoten zou worden !

Ze scheerden mijn broers en ontdeden hen van hun kleding. Pas toen ze er zeker van waren dat de jongens zich volledig vernederd voelden, doodden ze hen.

En ze namen mijn baby-zusje. Mijn zoete lieve engeltje. Ze begonnen met haar kleren te verwijderen. Ze kon niet spreken en ze huilde zelfs niet, maar ik zag de angst in haar ogen en ik ben dankbaar dat ze haar uit het huis voerden en ik niet hoefde te zien wat ze met haar deden. Ik hoorde alleen een korte luide schreeuw. Het was verschrikkelijk.

Ik wist dat ik nu aan de beurt was. My way through hell …

De Dersim slachting.

01Dersim. Dit is één van die (Ottomaanse, Fub) tragedies die we nooit mogen vergeten en waar we de wereld aan moeten blijven herinneren. Het gebeurde in Dersim, een oostelijke regio in Turkije, in 1938. Gedurende die tijd was het Ottomaanse Rijk (het heette al Turkije,  maar Turkije is nog steeds Ottomanië, de schrijver van dit stuk betitelt het terecht als zodanig, Fub) een federale staat. Elke regio werd geregeerd door feodale ‘Heren’ of stamleiders. Langzaamaan werd hun macht ingeperkt door de Turkse staat en de Dersim stammen wilden geen belasting meer betalen aan de Turkse overheid, omdat ze het oneens waren met hun verlies van zelfbeschikkingsrecht. De grootste groep die in dit gebied leefde, waren de Koerden, meer precies de Zaza Koerden – Alavieten, die zichzelf beschouwen als etnische Koerden.

In 1926 besloot het ministerie van binnenlandse zaken om de orde te herstellen in Dersim.

Het grote volksverhuizing plan begon. Mensen moesten gedwongen verhuizen door heel Turkije. Families werden jarenlang gescheiden. Turkse legerkampen werden gebouwd in Dersim. In 1937 schreven de Koerden een brief aan de regering om deze wrede politiek van het uiteen rukken van hele families te beëindigen. Turkije spoorde de schrijvers op en stelde hen terecht.

En toen, toen de Koerden begonnen zichzelf te verdedigen, om hun familie en vrienden te beschermen.

Toen startten de Turken geen zelfverdediging, maar een totale uitroeiingsoorlog.

Mustafa Kemal Ataturk (waarvan islamcritici altijd ten onrechte denken dat die iets tegen islam had, Fub), de eerste president van Turkije, gaf het bevel.

De Turken waren zó wreed (onder leiding van Kemal Ataturk), dat toen de Koerdische leider Seyid Riza naar ze toekwam om vredesbesprekingen te voeren, ze hem arresteerden en ophingen samen met nog zes anderen.

Turkse vliegtuigen bombardeerden Dersim vele malen, maar wat nog erger is, ze gebruikten gifgas om nóg meer mensen te vermoorden. Dit gas werd ook gebruikt in de grotten waar Koerden zich verscholen, zij werden vergast als muizen.

De Turken zagen geen verschil tussen mannen, vrouwen en kinderen. Ze werden allemaal doodgemarteld. “Vrouwen en kinderen werden opgesloten in schuren en hokken en verbrand”.

Meer dan 70.000 mensen werden vermoord !

Ik weet dat het betwist wordt of het een genocide was.

Het WAS een genocide !

Alle engelen die vermoord werden tijdens deze verschrikkelijke daad, we vergeten jullie niet. Jullie leven in onze harten en we zorgen ervoor dat de wereld het ook niet vergeet. Jullie zijn de dappere soldaten die niet twijfelden om te vechten voor jullie land en jullie geliefden.

Jullie leerden ons eer en waardigheid.

Net als mijn vader deed …

Biji Kurdistan !

 

 

originele artikel:

https://kurdistanland.wordpress.com/2015/05/04/the-kurdish-issue-does-not-exist-any-more-dersim-genocide/

Ik wil er nog een opmerking bij plaatsen. De aangenomen/pleeg/gestolen/ontvoerde dochter van Kemal AtaTURK, Sabiha Gokcen,zou de eerste vrouwelijke BOMBARDEERpilote ter wereld zijn. Turken melden dat nog al eens, om te laten zien dat vrouwen alle kansen hebben. Sabiha Gokcen is met 99% zekerheid geroofd door Ataturk uit een Armeens weeshuis, ja daar hebben de Turken ook genocide op gepleegd, ze plegen altijd en overal en op iedereen genocide. Dat IS wat Turken doen, of Ottomaniakken, maar dat is hetzelfde.

Het is niks om trots op te zijn dat Turkije de eerste vrouwelijke pilote leverde, ze gaf leiding aan een massamoord op de Koerden in Dersim, deze uit een weeshuis geroofde Armeense stiefdochter van Ataturk.

EN NU

Is Turkije weer bezig de Koerden uit te roeien. Met 6 miljard euro steun van Mark -FukdeDemocratie- Rutte.

Rutte financiert oorlogsmisdaad en genocide. Rutte hoort voor een tribunaal. Liever gister dan vandaag.

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: