Ik word een beetje moe van Afshin Ellian

Vlees noch vis, schaap noch geit. Hij wordt altijd omschreven als islamcriticus. Ik vind hem een islamverdediger pur sang. 

Laten we eens naar zijn laatste stukje kijken:

Falend België wil eigen problemen niet onder ogen zien >>

Er staat allerlei zinvols in. Laat België eerst maar eens naar zichzelf kijken voor ze over Nederland komen zeuren is de strekking. Nu vraag ik me af óf Nederland het wel zoveel beter doet en argumenten daarvoor geeft Ellian ook niet. Wél argumenten dat het in België belabberd gaat, maar die argumenten zijn ook niet zo moeilijk te vinden, die liggen onderhand op elke Belgische stoep tussen de doden voor het oprapen.

Misschien is het wel meer geluk dan wijsheid dat we hier in Nederland nog geen grote aanslag hebben gehad. Misschien staan we pas voor volgende maand ingepland. Wie zal het zeggen. De nationaal coördinator terrorismebestrijding in ieder geval niet lijkt me. Die man weigert pertinent pro-actief om haatpredikers op te sporen en de toegang tot Nederland te ontzeggen.

Die keren dat er een haatprediker de toegang ontzegd is, was dat altijd pas uitdrukkelijk NA media ophef en omdat de NCTV/AIVD er met goed fatsoen niet langer omheen kon. Het heeft er op zijn minst de schijn van dat dat dan met tegenzin gebeurt. Niet zo gek misschien als je je realiseert dat Dick Schoof PvdA-lid is. Terug naar Ellian:

Het tweede vraagstuk waarmee het Vlaams Belang groot is geworden, heeft betrekking op een wijdverbreid Europees probleem: het multiculturele drama. Een onderdeel van het multiculturele drama is het islamisme. Ook dit vraagstuk is niet verdwenen, het wordt alleen maar erger.

En dit is wat Ellian altijd doet en dat is ook mijn probleem met hem. Hij scheidt hier het islamisme van de islam. Waarmee die islam onschadelijk maakt en in bescherming neemt. Hij richt de aandacht weg van islam en richting islamisme. Het is alsof je je geen zorgen hoeft te maken over het nazisme, maar alleen over het nazisisme. Kul natuurlijk.

01

Trouw >>

Ellian:

Ja, mijnheer Lanoye, uw cordon sanitaire heeft gewerkt: de echte problemen van het cordon sanitaire zijn er nog steeds! Het onzalige tij is verre van gekeerd: het islamisme, het jihadisme, de groei van het salafisme et cetera. Moet ik u met dit grote succes feliciteren?

Hier roert die nog een beetje verder in de bij elkaar gekliederde brei waar die de islam in herschapen heeft. Het maakt niet uit hoeveel termen je verzint, het maakt niet uit hoeveel sub-islams je bedenkt of ter plekke verzint. islam is het probleem. islam is de ideologie waar alle sub-afdelinkjes uit voortkomen. islam is islam zou Erdogan zeggen. Of je kop er nou door ISIS of Al-Qaeda afgehakt wordt… Of door de islamitische slager – die met al die messen –  op de hoek.

Ik vraag me altijd af waarom Ellian dat doet. Is het omdat die niet in het PVV-kamp geplaatst wil worden, omdat dat slecht is voor ‘de carriere’, of gelooft die werkelijk dat er met islam an sich niet zo’n probleem is.

Dat die de PVV niet gunstig gezind is blijkt wel uit het volgende fragment:

De PVV mocht in de gedoogconstructie aan de macht deelnemen. Na een korte tijd bleek dat Wilders omtrent een aantal essentiële economische vraagstukken niet bereid was om compromissen aan te gaan. De PVV blies het kabinet op, daarna werd de partij gestraft en gehalveerd.

Dat is een pertinente leugen die massaal en steeds weer door de goedmensmedia herhaald wordt. “De PVV heeft het kabinet opgeblazen”. Met een toon alsof ze dat de PVV dan heel kwalijk nemen, terwijl ze niets liever wilden dat die PVV weer uit het centrum van de macht zou verdwijnen. In werkelijkheid was het het CDA dat verantwoordelijk was voor de ‘Catshuis-breuk’.

Is Ellian lui dat die dat klakkeloos overpent, of liegt die bewust? Beide siert een toegewijd wetenschapper in ieder geval niet en diskwalificeert hem. Dat is dan ook de reden dat ik zijn stukjes al tijden niet meer las, maar vandaag kwam ik bovenstaande tegen en grijp ik gelijk maar de kans om mijn bezwaren uiteen te zetten. Dan kan ik hem in het vervolg weer ongelezen bij het oud papier leggen.

Comments zijn gesloten.

9 Comments on Ik word een beetje moe van Afshin Ellian

 1. Republikein // 17/04/2016 om 00:17 //

  Je weet waar de meeste vis zit, toch?
  Iets met paardenstal en hond o.i.d..

  Like

 2. Republikein // 17/04/2016 om 01:56 //

  Like

 3. Lol, de belastingdienst een ANBI instelling 😉

  Like

 4. Republikein // 17/04/2016 om 23:14 //

  Tsa, het is vaag, net zoals die paaseieren.
  Lol.

  Like

 5. Ik vind ze leuk 😉
  haha.

  Like

 6. Hier had in zo’n peace-dingetje als achtergrond:
  http://fubarfubar.blogspot.nl/
  😉

  Like

 7. Republikein // 18/04/2016 om 05:09 //

  Had je toen een regenboogwielrenbroek aan?
  Kan het me zo inbeelden.

  Like

 8. Ik ben nooit wereldkampioen geweest in helemaal niks, dus dat zou niet eerlijk zijn.

  Like

 9. Ik werk bij de belastingdienst !
  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: