Het halve Franse leger is nu bezig de Franse straten te bewaken

Door: Sarkis Zeronian. Vertaling: Fubar.

Sinds de islamitische terreuraanslagen vorig jaar november worden de straten van de grote Franse steden bewaakt door soldaten in vol militair ornaat. Die permanente tegenwoordigheid van het Franse leger doet een beroep op de helft van álle soldaten die betrokken zijn bij directe/actieve militaire operaties, en dat wordt door critici verworpen als een politieke “anti-angst” maatregel.

Na de moord op 132 mensen in gecoördineerde islamitische terreuraanvallen in Parijs en het noordelijke stadsdeel Saint-Denis, afgelopen november, heeft president Francois Hollande de aanvallen op Frankrijk een  “oorlogsdaad”  genoemd. In antwoord daarop is het Franse leger de straten op gestuurd van de belangrijkste Franse steden om de mensen een idee van veiligheid te geven, de operaties waren al opgevoerd na de islamitische aanval op Charlie Hebdo eerder in 2015.

01

Dat is Frankrijks eerste militaire operatie op grote schaal in vredestijd (islam heeft ons al 1400 jaar geleden de oorlog verklaard en dat wordt wat te vaak vergeten en het is dus geen vredestijd, Fub) op het vasteland, Operatie Sentinelle zet volledig bewapende en geüniformeerde gevechtstroepen in om openbare ruimtes te patrouilleren en speciale gebouwen te beschermen zoals synagoges, art galleries, kleuterscholen, metrostations en moskeeën. (zolang je de kazernes van de vijand beschermt en niet verwijdert …)

Met 10.000 troepen door het hele land, ongeveer 6.500 in Parijs, rapporteert de Guardian dat de schaal van Operatie Sentinelle zo enorm is, dat het de grootste militaire operatie van Frankrijk ter wereld is.

01

Het laat een fundamentele verandering zien hoe Frankrijk zijn politie en leger inzet. Van alle Franse militairen betrokken bij actieve operaties, is de helft nu ingezet in eigen land om verdere islamitische terreuraanvallen te voorkomen. (terwijl de mohammedanen binnen blijven stromen, Fub)

De inzet is niet oncontroversieel, met critici zowel van links als van rechts die commentaar leveren op de operatie die naar verluid 1 miljoen euro per dag kost. (tellen we hem even mee met de immigratiekosten?, Fub)

Eén voormalige minister-president, de centrum-rechtse senator Jean-Pierre Raffarin, waarschuwde dat de soldaten hun elite training en vaardigheden niet volledig gebruikt worden, terwijl andere critici klaagden dat ze kostbare trainingstijd liepen te verdoen. Salaris en leefomstandigheden werden ook bekritiseerd, maar beide zijn inmiddels tot op zekere hoogte iets verbeterd.

Zelfs uit militaire kringen klonk, privé, scepsis over hoe effectief de soldaten daadwerkelijk moslims kunnen stoppen om ons aan te vallen. Eén generaal vergeleek de maatregelen met de beruchte Maginot-linie, een lijn met versterkingen, fortificaties en bewapening aan de Franse kant van de grens met Duitsland, Zwitserland en Luxemburg, waar de Moffen simpel omheen liepen via de Lage landen.

01

De generaal benadrukte dat de aanwezigheid van soldaten die belangrijke gebouwen beschermden na de aanslagen van januari (Charlie Hebdo), niet de aanslagen van november op bars, restaurants en de concertzaal Bataclan kon voorkomen, omdat die niet op een speciale ‘beschermingslijst’ stonden. Misschien is het wel in antwoord op die kritiek dat sindsdien de operatie minder statisch is en de patrouilles minder voorspelbaar zijn en een groter gebied bestrijken.

De vroegere directeur van het Franse Oorlogscollege, generaal Vincent Desportes – nu professor bij ‘Sciences Po’ – heeft gewaarschuwd dat het Franse leger al overwerkt was vóór Operatie Sentinelle gestart werd. Hij gelooft dat de belangrijkste reden voor de operatie niet alleen een politieke is ‘het maskeren van de angst’, maar dat het zelfs actief het leger verzwakt, doordat wat nu van het leger gevraagd wordt betekent dat soldaten niet genoeg ‘rusttijd’ krijgen en te weinig gezamenlijke training.

01

Aan de andere kant, zegt de woordvoerder van Operatie Sentinelle in de regio Parijs, kolonel Benoît Brulon, dat het meer biedt dan slechts een psychologische ‘boost’, hij legt uit:

“Het is een operatie zoals alle anti-terreur maatregelen, een gevechtsmissie. We zijn betrokken bij een conflict, een oorlog, waarin we vechten tegen terroristen. We zijn er niet slechts om zichtbaar te zijn –  zelfs als die zichtbaarheid de weerbaarheid van de natie vergroot.”

originele artikel: http://www.breitbart.com/london/2016/04/18/half-french-army-deployed-streets/

Sukkels zijn hun halve leger kwijt terwijl er elke dag meer islam ongehinderd binnenwandelt. Als de shit really hits the fan, en dat duurt niet lang meer, is het leger dus al met andere dingen bezig en niet beschikbaar. Elke dag dat men weigert in te zien dat islam het probleem is, wordt het aanstaande bloedbad groter. We staan er bij en kijken er naar.

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: