De gevolgen van het heimelijk door de EU ondertekenen van het TTIP. Een voorbeeld

Colombia door vrijhandelsverdrag aangeklaagd voor miljarden dollars

Colombia is een nieuw voorbeeld van de kwalijke gevolgen die het sluiten van een vrijhandelsverdrag, zoals TTIP tussen de EU en de VS, voor landen en hun zeggenschap kan hebben. Multinationals nemen de macht langzaam over.

Het laatste land dat is vastgepind op een ‘vrije handelsovereenkomst’ is Colombia volgens The Ecologist. Het land is aangeklaagd voor miljarden dollars door Amerikaanse en Canadese goudmijnbedrijven vanwege het waarderen van zijn nationale parken en de hooggelegen moerassen in de Andes die in 70% van de waterbehoefte voorzien boven de winsten van buitenlandse bedrijven. Het is het conflict tussen schoon water en vrijhandel. Blijkbaar gaan deze niet samen.

De Lange Mars >>

Dossier TTIP >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: