7 hardnekkige fabels over ons Oranje Koningshuis

De monarchie zou ons miljarden opleveren en zorgen voor stabiliteit. Allemaal onzin natuurlijk, we leggen even uit waarom.

Fabel 1: Ons koningshuis stamt af van vader des vaderlands Willem van Oranje.

In werkelijkheid hebben de huidige Oranjes weinig tot niets van doen met Van Oranje. De bloedlijn loopt via neven en bastaards. Er zijn een Duitse huisvrouw en twee Britse vrouwen in een Londense buitenwijk die dichter bij Willem van Oranje staan dan onze Wim-Lex. Willem van Oranjes moeder had trouwens 17 kinderen en meer dan 160 kleinkinderen, daar is dus bijna iedereen familie van.

Fabel 2: Willem van Oranje heeft Nederland bevrijd van een tirannieke Spaanse koning.

Quotenet >>

En hier nog wat meer over de Oranjes >>

Comments zijn gesloten.

6 Comments on 7 hardnekkige fabels over ons Oranje Koningshuis

 1. De monarchie is niet meer van deze tijd. Hier en daar in Afrika functioneert het nog, en wel omdat de koning daar alle grond in bezit heeft en omdat de koning daar alle meisjes van zestien gaat bevruchten, en iedereen wil wel een rijke schoonzoon, dus iedereen en zijn moeder is de schoonfamilie van de koning daar. Dat zie ik hier nog niet gebeuren, in NL is de koning altijd een ambtenaar geweest die betaald kreeg, de koning is nooit de eigenaar van wat dan ook geweest, zelfs de kroondomeinen en de paleizen zijn staatseigendom. Beatrix is eigenaresse van Drakensteyn omdat ze het zelf heeft gekocht, vervolgens heeft de NL staat er miljoenen tegenaan gegooid om het bewoonbaar te maken, maar dat is handig onderhandelen. Het huis van Willen van Amsbergen idem dito, zelf gekocht. Het werkpaleis is staatseigendom en wordt ook de zetel van de president als NL nog tien jaar blijft bestaan althans, de vooruitzichten zijn niet zo goed. We zijn weer ingepikt door Spanje, Frankrijk en Duitsland.

  Like

 2. BertG. // 27/04/2016 om 12:29 //

  Like

 3. Waar heb je dat vandaan, BertG. ?

  Like

 4. BertG. // 28/04/2016 om 06:51 //

  Fubar // 27/04/2016 om 23:23
  Hij stond gisteren bij de cartoons i.v.m. koningsdag bij http://www.verenoflood.nu
  Onder de post staat, witheet.com
  Misschien komt het daar vandaan.

  Like

 5. BertG. // 28/04/2016 om 07:23 //

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: