islamisering: synagoge Marseille wordt moskee

A synagogue in Marseille, a city in southern France city with a large Muslim population, was reportedly bought for nearly 400,000 euros by a Muslim association and will be transformed into mosque, local media report.

Thora synagogue on Saint Dominique Street was allegedly sold to the Al Badr Association  a few months ago, Marseille-based Le province newspaper reported. 

The association has already one mosque on this street. However, this mosque is reportedly always packed and the worshipers sometimes pray near-by, on the pavement. The synagogue, which has a capacity of about 250 believers, on the contrary, hosts less than 10 worshipers per service.

“It was an emblematic synagogue. But in this city, the Jews have moved… It’s a sign of the times,” Michele Teboul, president of Crif Marseille-Provence, told the paper. “Marseille doesn’t lack synagogues.”

The new mosque may open in a few months, the paper added.
Zvi Ammar, President of the Marseille Israelite Consistory also viewed the changed positively.

“For the past 20 years or so we have seen the shift of the Jewish community to other neighborhoods,” he said. “We all have the same God, the main thing is for this to proceed in harmony,” he said.

RT >>

There were currently about 2,500 mosques in France with another 300 under construction, but the number falls short of what is needed, Dalil Boubakeur, rector of the Grand Mosque in Paris and the president of the French Council of Muslim Faith, told Europe 1 radio in 2015.

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on islamisering: synagoge Marseille wordt moskee

 1. Het is altijd naar om te horen dat het slechte in de mens overwint van het goede. Er is niets aan te doen. Men zou eventueel hebben kunnen besluiten om het gebouw niet te verkopen of om het gebouw een andere bestemming te geven, advocaten kantoor (met zoveel moslims in de buurt zijn er veel advocaten nodig) of een wijkcentrum (met zoveel moslims in de buurt zijn er veel problemen) een blijf-van-me-lijf huis (met zoveel moslims in de buurt zijn er veel onderdrukte vrouwen). Kortom te veel om op te noemen, en èlk idee is beter dan een moskee maken van een synagoge.

  Like

 2. Varkenshouderij.

  Like

 3. Republikein // 29/04/2016 om 01:48 //

  Haha, varkenshouderij.
  In verkeerde keelgat schieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: