islamisering: Synagoge Marseille wordt moskee

Een synagoge in Marseille, een stad in Zuid-Frankrijk met een grote moslimpopulatie (en nog grotere misdaadcijfers, Fub), is gekocht voor 400,000 euro’s door een moslimorganisatie en zal getransformeerd worden tot een moskee, zo berichten lokale media.

De Thora synagoge in de Saint Dominique Straat is verkocht aan de Al-Badr associatie een paar maanden geleden, zo meldt Le Province een krant uit Marseille. (ik heb het wel eens vaker over islamitische naamgeving en dat die bijna altijd oorlogszuchtig is. Al-Badr verwijst naar de eerste slag -eigenlijk een karavaanoverval- die Mohammed won)

01De vereniging heeft al een moskee in deze straat. Maar omdat die tapijtsnuffelaars niet weten hoe ze op een stoel moeten zitten en altijd op de vloer aan elkaars reet gaan liggen ruiken hebben ze plaatsgebrek. Wat dan weer een excuus is om maar de openbare ruimte te bezetten (dat laatste mag je niet zeggen, Marine Le Pen moest er voor naar de rechtbank). De synogage, met plek voor 250 aanbidders van het onbewezene, daarentegen ontvangt nog geen tien bezoekers per dienst. Wat niet zo gek is alsJoden daar voor de deur door mohammedanazi’s met kapmessen worden aangevallen zoals nazislamieten altijd en overal doen.

“Het was een emblematische synagoge. Maar deze stad, de Joden hebben hem verlaten… het is een teken des tijds”, vertelde Michele Teboul de krant, “er zijn nog genoeg synagoges over in Marseille”.

De nieuwe moskee gaat binnen een paar maanden open, zo voegt de krant er aan toe. Zvi Ammar, de ultieme dhimmie-president van Israëlitische Raad van Synagogen van Marseille, beschouwt de verandering als een positieve.

“De laatste 20 jaar ofzo hebben we gezien dat veel Joden zijn uitgeweken naar andere wijken”, zei hij, de broekpoepert, “we hebben allemaal dezelfde god, het belangrijkste is dat we samen verder gaan in harmonie”.

In Marseille wonen 220,000 tot 250,000 Jodenhatende moslims (van de 850.000 inwoners) die meestal van Noord-Afrika komen, Turkije, en de Comoro eilanden. Volgens  international Open Society Foundations heeft de stad vanaf 2011 een moslimpopulatie van tussen de 30 en 40%.

De Joodse bevolking in de stad zou tussen de 70 en 80.000 bedragen volgens officiële cijfers.

Tegenwoordig zijn er 2.500 moskeeën in Frankrijk met nog 300 in aanbouw maar dat is veel te weinig, vertelde Dalil Boubakeur, rector van de grote moskee in Parijs en president van de Franse vereniging voor kameelpiloten op radio 1.

Met rond de 5 miljoen moslims in Frankrijk zijn er zeker 5000 moskeeën nodig, zei die, en hij drong er op aan om ook maar te beginnen met het confisqueren van katholieke kerken om daar moskeeën van te maken.

Toch zijn er nog steeds spanningen tussen moslims en Joden in de stad (understatement van het jaar, Fub). In januari drong Ammar in Marseille er op aan dat Joden hun traditionele keppeltje niet meer zouden dragen “tot er betere tijden” aan zouden komen. (die pas weer komen als Frankrijk alle moslims er uit trapt, Fub)

Vertaling: Fubar.

Het meeste van RT, en een beetje van mezelf …

Comments zijn gesloten.

1 Comment on islamisering: Synagoge Marseille wordt moskee

  1. O jee, ze hebben een reden bedacht om er 1 te bewaren.
    Ze maken er een monument van. Als dat maar geen gewoonte gaat worden.

    De Annasr Moskee in Rotterdam mag een monument worden, daarmee kan het door het moskeebestuur gewenste sloop niet doorgaan.
    http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2016/05/moskee_010_wordt_monument.html

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: