Kwart miljoen huurwoningen gejat van Nederlanders

Kaalslag in sociale huursector

In zes jaar tijd zijn er ruim 250.000 corporatiewoningen verdwenen door verkoop en almaar stijgende huurprijzen. De Woonbond spreekt van een acuut tekort aan sociale huurwoningen.

Telegraaf >>

Al jaren is de woningbehoefte in Nederland rond de 60.000 woningen per jaar. Dat betreft het vervangen van woningen en uitbreiding van het bestand omdat we nog steeds bevolkingsgroei hebben. Nooit werd deze vervangingsbehoefte ook daadwerkelijk gerealiseerd. Helemaal nooit. Het langjarige gemiddelde ligt tussen de 45.000 en 50.000 nieuwe woningen die opgeleverd worden. Die behoefte is niet iets van de laatste tijd, maar speelt al decennia. Nooit maar dan ook nooit heeft de overheid zodanig sturing gegeven dat getal eens omhoog ging.

Maar van de week was daar dan eindelijk het heuglijke bericht dat gemeenten zich na decennia eindelijk eens gaan inspannen. Er gaan eindelijk meer woningen komen ….

Voor Nederlanders? Nee, haha. Geintje.

Voor vluchtelingen!

Een groeiend aantal gemeenten spant zich in om het aantal sociale huurwoningen te vergroten, mede als reactie op de toegenomen vluchtelingenstroom, meldt de Volkskrant.

 Corporaties bouwen op verzoek van de gemeenten meer sociale huurwoningen in onder meer Almere, Utrecht, Krimpenerwaard en Bernheze. De gemeente Eemnes overweegt zelf woningen te kopen om die te verhuren aan vluchtelingen.

Telegraaf >>

U bent stront. U mag in een kartonnen doos onder een brug gaan wonen. U krijgt geen huis meer, u mag zich niet meer voortplanten. U wordt vervangen door het nieuwe Herrenvolk waar onze leiders al lang horig aan zijn. Met democratische middelen gaan we dit niet meer oplossen. Referenda gaan steevast de shredder in nadat de boven ons gestelden er hun reet mee afgeveegd hebben.

We moeten in opstand komen en dit zwikkie verraders terecht stellen. En als we dat niet heel snel doen zullen we een islamitische provincie zijn van het nieuwe Ottomaanse Rijk. We zijn verkocht, verraden en uitgeleverd. We zijn in slavernij gevoerd.

 

Dossier wonen >>

Comments zijn gesloten.

10 Comments on Kwart miljoen huurwoningen gejat van Nederlanders

 1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  We moeten in opstand komen en dit zwikkie verraders terecht stellen. En als we dat niet heel snel doen zullen we een islamitische provincie zijn van het nieuwe Ottomaanse Rijk. We zijn verkocht, verraden en uitgeleverd. We zijn in slavernij gevoerd.

  Like

 2. edjan // 03/05/2016 om 15:57 //

  Het nieuwe Herrenvolk …

  Like

 3. Uit de link naar Powned hierboven:

  “Ondanks dat het aandeel sociale huurwoningen de laatste tijd afnam, hebben woningcorporaties die momenteel krap bij kas zitten in de afgelopen periode huizen verkocht.”

  Hoe de fuk is dat toch mogelijk. Het huis waar ik in woon is van 1900, dat is minstens 3 maal compleet afbetaald. Elk jaar krijg ik de maximale huurverhoging omdat mijn buren meer betalen dan ik. Maar mijn woningcorporatie maakt verlies.

  Kuch. Iemand liegt hier dat ie barst.

  Like

 4. Minstens 3x compleet afbetaald?
  Ik denk wel zo’n 100x zo onderhand.
  Ooit van mijn oma gehoord dat ze een huis op de Nieuwerdammerdijk voor de oorlog voor zo’n 3000 gulden gekocht heeft. (Amsterdam Noord.)
  En dat was een groot huis voor Amsterdamse begrippen.
  Zo’n woning levert nu zeker zo’n 1 miljoen op, als het niet meer is.

  Like

 5. Mijn laatste ex ook opgegroeid aan de Nieuwendammerdijk. Zelfde verhaal. 5000 gulden gekocht, jaren later voor een half miljoen verkocht (guldens). Pand naast mij is trouwens 850.000 euries. Werd paar jaar geleden verkocht dus toen zag ik de verkoopprijs …

  Like

 6. Sociale huurwoningen werden gebouwd met staatssubsidie, dus praktisch gratis in de tas van de woningstichtingen die later corporaties moesten gaan heten toen ze zelfstandig werden. Dat wil zeggen: toen de hele kluit vanuit de bezittingen van het Koninkrijk der Nederlanden, en dat zijn wij in theorie dan, voor een dubbeltje of zo werd overgedragen aan de nieuwe aandeelhouders. De naam was verkeerd gekozen want corporatie leek verdomd sterk op corpocratie. En terecht. De tijd van de bonussen brak aan en de eens zo vriendschappelijke envelopjes moesten vetter gevuld worden. De voormalige stichtingen deden nu ook mee met de bekende stoelendans zoals de baantjescaroussel ook wordt genoemd.

  Toen meende de Staat dat die corporaties wel erg ruim in de slappe was kwamen te zitten, denk aan de pensioenfondsen, en bedachten een plan om ze te beroven zonder dat het opviel. De woningbouw moest vanaf nu belasting gaan betalen, was het plan. En niet te weinig. Ze kloegen dat het zweet ervan af spoot en dat is voor halve ambtenaren al een hele prestatie. Dus mochten ze de huren wat meer gaan verhogen, een groot deel van de hutten verkopen en het passend aanbieden van woningen werd ingevoerd.

  Nu mochten alleenstaande armoedzaaiers met een salaris tot 34.000 euro nog maar in aanmerking komen voor een krot met een huur van 586,68, En zo zijn er nog 2 schalen voor gezinnen en de echt rijke stinkers die nog net onder de huursubsidiegrens vallen. De huren werden zodanig verhoogd dat een hutje waar iemand als armoedzaaier nog voor in aanmerking kwam in december vorig jaar nu niet meer bereikbaar is. Soms werd de huur maar een paar piek verhoogd zodat de hut in een andere huurgroep viel en de armoedzaaier er dus niet meer voor in aanmerking mocht komen. Daarnaast wordt er in gebieden met heel veel asielzoekers of andere steuntrekkers gek genoeg niet meer verhuurd als je geen arbeidsovereenkomst hebt. Of inkomen uit arbeid. Dus ook de WAO-er en de AOW-er worden hierdoor al vet gediscrimineerd. Geen hond maakt zich in de politieke gelederen druk over deze situatie.

  De overheid dwingt momenteel 25-30% van de vrijkomende huurwoningen allereerst bij de corporaties af. Die komen dus al niet voor in het vrijkomende huuraanbod. Van dat huuraanbod komt naar mijn waarneming, en ik sta bij meerdere corporaties als woningzoekende ingeschreven, nog eens 25-30% in handen van asielzoekers. Dat kun je zien aan de datum van inschrijving van de huurder van die woning of er staat ‘Bemiddeling’ bij. Vroeger was dat duidelijker. toen stand er bij de verhuurde woning de datum van inschrijving van de begunsigde en bijvoorbeeld de mededeling Urgentie of Statushouder. Nu is het Bemiddeling omdat er door die opvallende hoeveelheden Urgentie en Statushouder wat wenkbrauwen werden opgetrokken en vragen dreigden te worden gesteld.

  Dit betekend dus dat ruim de helft van de huurwoningen die de markt op komen er door de asielindustrie afgegraasd worden. Daarna zijn de sukkelige tokkies van het voorhene Koninkrijk der Nederlanden aan de beurt om op inkomen of werkpositie flink gediscrimineerd te worden. Door hun eigen overheid. Of althans de schooiers en ratten die deze overheid hebben bezet. Is dat trouwens geen staatsgreep en mogen we ze nu allemaal aan hun ballen ophangen en daarna even tegen de muur zetten, met een bulldozer?

  Like

 7. Natuurlijk moest er een tekort blijven, dat stuwt de prijs omhoog. Maar nu moeten ze internationaal goede sier maken, met vluchtelingen opvangen.

  Like

 8. Bij goedkope sociale huurwoningen hoeft er ook minder huurtoeslag bij. Dus de overheid bespaard door het geld upfront te geven bij de bouw.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: