Islamofobie is een onzinnig begrip

Racisme is altijd fout en moet keihard worden bestreden. Maar wie weerzin tegen de islam of angst voor moslims bestempelt als racisme, probeert een zinnig debat te smoren, betoogt Jonathan van het Reve.

islamofobie2

Racisme is fout, dat weet iedereen. Over kritiek op religie zijn de meningen wat meer verdeeld: de een vindt het altijd belangrijk en nuttig, de ander bijna nooit. Maar er zijn ook mensen die weinig onderscheid maken tussen religie-kritiek en racisme. Zij spreken bijvoorbeeld van ‘islamofobie’, alsof weerzin tegen de islam per definitie kortzichtig en irrationeel is. Sterker nog: zij beschouwen kritiek op moslims als een vorm van racisme.

Volkskrant >>

islamofobie >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Islamofobie is een onzinnig begrip

  1. Chinezen zijn goed in wiskunde. Alle negertjes kunnen de marathon lopen en zijn sneller dan Europeanen. Dat is racistisch en ik kan niet inzien dat het slecht is. Kritiek op de islam kan nooit racistisch zijn omdat er het moslimse ras niet bestaat, net als het joodse ras niet bestaat.

    Wat mij vooral opvalt aan het soort mensen dat verkondigd dat Hitler ook goede dingen gedaan heeft en het soort mensen dat verkondigd dat de islam een geloof is, die mensen zijn zo vasthoudend in hun dwaling. Die mensen zijn met argumenten niet meer te overtuigen. Jonathan van ’t Reve kan dan wel in de Volkskrant een stuk hebben geschreven, maar dat wil niet zeggen dat de Volkskrant lezer zich zo eenvoudig laat overtuigen, ik denk het niet namelijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: