Oud generaal ingezet om te oorloghitsen tegen Rusland

De Amerikanen worden steeds fanatieker in het uitlokken van een oorlog met Rusland op het Europese continent.

Het is al een tijd bezig. Eerst werd Joegoslavië gesplitst en werd ook nog Bosnië aan Servië onttrokken ten faveure van de radicale islamist Alija Izetbegovic en toen vond men in Kosovo de aanleiding om in 1999 Servië dat altijd Ruslands bondgenoot was geweest in puin te bombarderen.

B9Qx_BZCYAIDIA9

Vervolgens werd Georgië in 2008 aangezet tot oorlog tegen Rusland, door de wortel van EU-en NAVO-lidmaatschap voor te houden. En vooral dat laatste deed Georgië bedenken dat het straffeloos het autonome Zuid-Ossetië kon bezetten. Het liep anders weten we inmiddels en de VS stak geen poot uit voor Saakashvili, destijds president van het Kaukasus republiekje en inmiddels verdacht van alles en nog wat en voortvluchtig, en  …. gouverneur van Odessa in Oekraïne.

In 2011 werd de democratie naar Libië gebracht Libië van de kaart geveegd. Een jaar later begon de jihad tegen Ruslands bondgenoot, Syrië waar Rusland één van zijn slechts drie warme zeehavens heeft (Moermansk, Sebastopol, Tartus). In 2014 pleegde de VS een coup in Oekraïne, de bakermat van Rusland, wederom een land waar Rusland een warme zeehaven heeft.

Na het associatieverdrag met Oekraïne heeft de EU nog zelfde verdragen klaarliggen voor Georgië en Moldavië, die voor Azarbeidjan en Wit-Rusland zijn voor eventjes weer terug in de vriezer gestopt. Maar, zo wordt ons steeds verteld, het is Rusland dat agressief, imperialistisch en expansionistisch is.

oek-12

Uitbreiding NAVO

Oud-generaal waarschuwt voor oorlog tussen Rusland en het Westen

Een voormalig NAVO-generaal zegt bezorgd te zijn over de snel verslechterende relatie tussen het Westen en Rusland.

Goh, wat raar, voorgaande in aanmerking nemende.

Hij voorspelt dat de Russen uiteindelijk een poging zullen doen om de Baltische staten binnen te vallen, wat tot een grootschalige oorlog kan leiden.

Het is echt volkomen nergens op gebaseerd. Degene die steeds territorium inpikt en Ruslands bondgenoten aanvalt is toch echt de EU-NAVO. Maar als de NAVO, steeds vaker, dit soort taal bezigt als het om de Baltische Staten gaat, dan zou ik me als inwoner van één van die staten er niet geruster op voelen. En zou bijna denken dat de volgende schermutseling daar gepland staat.

De Britse generaal Sir Alexander Richard Shireff, die tussen 2011 en 2014 een van de belangrijkste leiders van NAVO was, noemt een Russische aanval op de Baltische staten ‘een serieuze mogelijkheid’.

Zou u misschien zo goed willen zijn dat even te onderbouwen. Gewoon, met één heel klein feitje ofzo. Nee? Dacht ik al.

Volgens Shireff moet het Westen snel meer troepen naar Letland, Estland en Litouwen sturen om Rusland af te schrikken. ‘Het Westen moet oorlog meteen als een reële dreiging gaan beschouwen en actie ondernemen,’ aldus de generaal woensdag.

Is Rusland één van die staten al binnengevallen? Nee? Heeft Rusland er mee gedreigd dan? Ook niet? Heeft Rusland ooit moeilijk gedaan over de onafhankelijkheid van die landen behalve klagen dat ze NAVO-lid werden? Nee, ook niet. Er is dus niks aan de hand behalve NAVO-agressie.

‘Poetin komt overal mee weg’
‘We moeten president Vladimir Poetin beoordelen op zijn daden, niet zijn woorden. Hij is Georgië al binnengevallen, is de Krim al binnengevallen en is Oekraïne al binnengevallen. En hij kwam er steeds mee weg’, vervolgde Shireff.

Georgië was uitgelokt. Op de Krim is een geldig referendum uitgeschreven door een zelfstandig autonoom parlement dat het volste recht had dat te doen. En in Oekraïne heeft de EU-VS een coup gepleegd. Het is niet netjes om te liegen meneer de generaal.

De generaal schreef een boek waarin hij uitlegt hoe Letland binnen een jaar het volgende doelwit van Rusland kan worden.

Krijgen we ook iets van die uitleg te horen, of iets van een onderbouwing misschien? Weer niet? We moeten jullie geloven op jullie mooie blauwe ogen?

Artikel 5 van de NAVO schrijft voor dat een aanval op een van de lidstaten een aanval op iedereen betekent, wat een oorlog met Rusland zou veroorzaken. De Amerikaanse admiraal James Stavridis onderstreept het argument van Shireff: ‘Poetins gevaarlijke koers zal onvermijdelijk leiden tot een clash met NAVO.’

Kijk jij ook maar even naar dat kaartje hierboven en neem dan voortaan een dubbele dosis valium.

Steeds meer spanningen
De spanningen tussen het Westen en Rusland lopen de afgelopen tijd al flink op. Russische en Amerikaanse vliegtuigen vlogen meerdere keren gevaarlijk dicht langs elkaar bij de Oostzee, vlakbij de Baltische Staten.

Niet zo vreemd als je opzettelijk met je agressieve gedrag voor de deur van de Russische basis in Kaliningrad gaat vliegen.

Letland, Estland en Litouwen hebben, tot woede van Rusland, gevraagd om meer militaire steun van hun westerse bondgenoten.

Tsja. Elk land wil altijd meer militaire steun en daar worden de buren nooit blij van. What else is new?

Woensdag werd verder bekend dat Montenegro van plan is zich aan te sluiten bij NAVO.

Ja hallo. Je zei toch dat het de Russen waren die territoriaal expansionistisch bezig waren. En nu blijkt dat het alwéér de NAVO is. Kijk eens in je spiegel.

De Russen zeggen dat dit de regio enkel zal destabiliseren.

Het grootste gevaar in die regio komt van de islam; Albanië, Bosnië en Kosovo van waar uit Macedonië aangevallen zal worden (en al met enige regelmaat wordt).

Ook had Poetin afgelopen week felle kritiek op het NAVO-raketschild dat in gebruik is genomen in Roemenië.

Ja, want daar zou een afspraak over gemaakt worden en zonder dat die er is, plaatst de NAVO dat schild. Hij is terecht pissig.

Het schild zou tegen Iran zijn gericht, maar de Russen zeggen daar niets van te geloven. Poetin noemde het een bedreiging voor de veiligheid van de Russische Federatie.

Voorlopig heb ik liever tien Russen in mijn keuken dan één Turk in Europa.

Bovenstaande kul verscheen in Elsevier >>

 

Comments zijn gesloten.

4 Comments on Oud generaal ingezet om te oorloghitsen tegen Rusland

 1. Republikein // 20/05/2016 om 02:21 //

  1: Violating the promise that the agents of U.S. President George Herbert Walker Bush made in 1990 to the USSR’s, and then Russia’s, President, Mikhail Gorbachev — and on the basis of which the USSR was dissolved and the Warsaw Pact terminated — that NATO would not be expanded “one inch to the east” (i.e., toward Russia), a promise that was violated by Bill Clinton (Czech Republic, Hungary, Poland), George W. Bush (Bulgaria, Estonia, Latvia, Lithuania, Romania, Slovakia, Slovenia), and Barack Obama (Albania and Croatia — with current aspirants being Bosnia, Georgia, Montenegro, Macedonia, and Ukraine). Gorbachev would have had to have been crazy to have ended the Cold War under those conditions if he had known about it — known that GHW Bush and his successor Presidents are a bunch of lying thugs. But because he trusted the word of Bush and his agents (such as James Baker, Francois Miterrand, and Helmut Kohl), Russia is now in this extremely vulnerable position, and Gorbachev himself thus has the lowest approval-rating of all Russia’s rulers since the czars: below even that of Stalin (28%) and Yeltsin (17%). Another poll, of only 20th-Century leaders of Russia (i.e., excluding Putin and Medvedev, both of whom scored atop that other poll), rated Brezhnev the best, and Gorbachev the worst. (That poll included Czar Nicholas II, who, along with Lenin and Khrushchev, rated near 50% approval. The only leader who was almost as low-rated as Gorbachev’s 20% was Yeltsin, at 22%.) Though Gorbachev was a sucker, America’s recent Presidents have been even worse than that — and the entire world is now threatened by what they did (and, under Obama, are doing, perhaps culminating).

  Like

 2. Republikein // 20/05/2016 om 02:49 //

  Off topic of iets dergelijks.

  VIDEO Names Of The Pilots, Crew, Passengers Of Crashed Egyptian Air Flight, One Released From GITMO? – Our Govt LIED To US
  Posted on May 20, 2016 by ror1774
  The Names Of The Pilots, Crew, And Passenger Name List Of The Crashed Egyptian Air Flight Revealed

  https://reclaimourrepublic.wordpress.com/2016/05/20/video-names-of-the-pilots-crew-passengers-of-crashed-egyptian-air-flight-one-released-from-gitmo-our-govt-lied-to-us/

  Like

 3. Republikein // 20/05/2016 om 03:02 //

  Zou dit het begin zijn van een verandering, of is het oude wijn in nieuwe zakken.
  We zullen het afwachten.
  Yesterday a Fox News poll showed Donald Trump with a 3 point lead over Hillary Clinton in a general election match up and today a new Rasmussen poll is out which shows the billionaire businessman with a 5 point lead over the former Secretary of State.

  https://americaswatchtower.com/2016/05/19/rasmussen-poll-shows-donald-trump-with-a-5-point-lead-over-hillary-clinton/

  Geliked door 1 persoon

 4. Republikein // 20/05/2016 om 03:32 //

  In light of missing EgyptAir Flight MS804, it was reported in November, 2015 that Dozens of Paris airport workers on terror watch list: report. One can only guess how many others are jihad sympathizers or how many still work there.

  https://creepingsharia.wordpress.com/2016/05/19/flashback-57-paris-airport-workers-on-terror-watch-list/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: